vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär, Historia

USA i farver

2018 • USA • Säsong 1, Avsnitt 1 av 5

Mån 26 apr 18:10 - 18:55DR2
USA undergår i 1920'erne de største forandringer i landets historie. I løbet af ti år bliver hestevogne, beskeden og sømmelig klædedragter og saloons mange steder skiftet ud med biler og frigjorte kvinder med stemmeret fra 1920.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Säsong 3
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - 1920-talet
  Dokumentär, Historia, S1:A1

  T-Forden blir var mans egendom i USA. Charles Lindbergh är Amerikas hjälte när han flyger från New York till Paris på 33,5 timmar. Och vad är en Flapper girl?

  Comhem Play+
 • Avsnitt 2 - 1930-talet
  Dokumentär, Historia, S1:A2

  USA har drabbats av ekonomisk depression efter börskraschen 1929. President Roosevelt försöker med sin The new deal rädda landet från katastrof. I oktober 1938 skapar skådespelaren Orson Welles panik och radiohistoria med Världarnas krig som sänds live. Ett år senare bryter andra världskriget ut.

  Comhem Play+
 • Avsnitt 3 - 1940-talet
  Dokumentär, Historia, S1:A3

  När andra världskriget startar har USA en avvaktande hållning: Ska man hjälpa Europa eller inte? Men när japanerna anfaller den amerikanska flottbasen Pearl Harbor finns ingen återvändo.

  Comhem Play+
 • Avsnitt 4 - 1950-talet
  Dokumentär, Historia, S1:A4

  Vi får se hur senator McCarthys jakt på kommunister blir tv-underhållning och hur det gick till när Rosa Parks vägrade lämna sin sittplats åt en vit man på en buss - och gnistan till medborgarrättsrörelsen tändes.

  Comhem Play+
 • Avsnitt 5 - Bilder från 1960-talet
  Dokumentär, Historia, S1:A5

  Den berömda valdebatten mellan John F Kennedy och Richard Nixon 1960. USA vinner rymdkapplöpningen 1969 när den bemannade Apollo 11 landar på månen. Samma sommar äger den legendariska Woodstock-festivalen rum och hippier firar med psykedelisk musik och droger.

  Comhem Play+

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer