vidare till tv.nu
Sjukhuset

Sjukhuset

TV8, Fre 14 sept 05:35 - 06:00, repris

2009, Medicin, Reality, Säsong 4, Avsnitt 3

Barnmorskan Tinta får börja kvällen med att hjälpa en ny bebis till världen. Heléne i ambulansen får åka på ett larm om en ung kvinna med svåra smärtor. AT-läkaren Joel träffar en ung tjej som förmodligen har fått en fraktur i handen.

Säsonger och avsnitt

Säsong 4
 • Säsong 3
 • Säsong 4
 • Säsong 5
 • Säsong 6
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Avsnitt 1 - Sjukhuset
  Medicin, Reality

  Janne i ambulansen och hans kollega Kenta rycker ut till ett badhus där en pojke råkat ut för en dykolycka. Akutläkaren Julia som är ny för säsongen, undersöker en patient och misstänker en skada på kroppspulsådern.

 • Avsnitt 2 - Sjukhuset del 2
  Medicin, Reality

  Barnläkaren Tomas får springa på ett akutlarm när det inte står rätt till hos en blivande mamma. Janne i ambulansen får åka på ett misstänkt hjärtstopp där patienten har blivit liggande i trappuppgången.

 • Avsnitt 3 - Sjukhuset del 3
  Medicin, Reality

  Barnmorskan Tinta får börja kvällen med att hjälpa en ny bebis till världen. Heléne i ambulansen får åka på ett larm om en ung kvinna med svåra smärtor. AT-läkaren Joel träffar en ung tjej som förmodligen har fått en fraktur i handen.

 • Avsnitt 4 - Sjukhuset del 4
  Medicin, Reality

  En kvinna har ramlat från hög höjd och slagit huvudet när hon satte upp gardiner. Ett olycksoffer vägrar att ta emot vård. Ahmed, 3 år, är det äldsta barnet som har överlevt en mycket ovanlig metabol rubbning där kroppen inte kan bryta ned socker.

 • Avsnitt 5 - Sjukhuset del 5
  Medicin, Reality

  Heléne och Johan jobbar natt på ambulansen när de får ett larm om två bilar som kolliderat. Barnmorskan Tinta hjälper Nadja och Jens att förlösa deras första barn. Janne i ambulansen och hans kollega rycker ut till en patient med misstänkt stroke.

 • Avsnitt 6 - Sjukhuset del 6
  Medicin, Reality

  Överläkaren Urban träffar en ung man som är orolig för sitt hjärta. Sjuksköterskan Per på barnonkologen träffar 18-årige Alexander som insjuknade i cancer för lite mer än ett år sedan. AT-läkaren Joel tar hand om hockeyspelaren Jonathan.

 • Avsnitt 7 - Sjukhuset del 7
  Medicin, Reality

  Per hjälper 3-åriga Melvin som lider av en hjärntumör. Rainer ska idag söva en patient som krossat sin armbåge i en arbetsplatsolycka. Janne och Danny på ambulansen larmas till ett hotell där en man fått kraftiga bröstsmärtor.

 • Avsnitt 8 - Sjukhuset del 8
  Medicin, Reality

  På centraloperation söver Rainer en patient som är rädd för narkosen. Heléne i ambulansen får ett larm om en cykelolycka som har skett precis utanför ambulansstationen. Janne rycker ut till en skola där en 12-årig pojke skadat sig under gymnastiken.

 • Avsnitt 9 - Sjukhuset del 9
  Medicin, Reality

  Janne åker till en man som har fallit från hög höjd på sin arbetsplats. Neurokirurgen Niklas försöker stoppa en akut hjärnblödning. Per förbereder en cellgiftsbehandling åt Lovisa som lider av en nervtumör.

 • Avsnitt 10 - Sjukhuset del 10
  Medicin, Reality

  Janne och Danny kan inte ta sig in i en patients lägenhet. Intensivvårdshelikoptern hämtar en skallskadad patient. Under hemfärden börjar patienten plötsligt att krampa. Britta får ett akutlarm om en liten kille som har slagit i huvudet.

 • Avsnitt 11 - Sjukhuset del 11
  Medicin, Reality

  Ambulanshelikoptern råkar ut för dåligt väder. Janne på ambulansen rycker ut på ett larm där en man har fastnat under en bil när han skulle byta däck. Katarina träffar Nadja och Jens som fick sitt första barn för ett par dagar sedan.

 • Avsnitt 12 - Sjukhuset del 12
  Medicin, Reality

  Barnläkaren Katarina flyger till Karlstad med Akademiska sjukhusets jetplan för att hämta en för tidigt född pojke med misstänkt hjärtproblem. Akutläkaren Julia träffar en patient med kraftiga smärtor i benet.

 • Avsnitt 13 - Sjukhuset del 13
  Medicin, Reality

  Janne och Kjell hämtar en man med akuta andningssvårigheter. Rainer är ansvarig narkosläkare vid en stor levertransplantation. Barnmorskan Tinta jobbar natt på förlossningsavdelningen där hon hjälper Elin och Martin att föda deras andra barn.

 • Avsnitt 14 - Sjukhuset del 14
  Medicin, Reality

  Niklas ska avlägsna Catarinas hjärntumör. Rainer besöker Christina efter hennes levertransplantation. Heléne och kollegan Kent åker på ett prio 1-larm där en liten pojke har ramlat ner från ett träd och slagit sig i huvudet.

 • Avsnitt 15 - Sjukhuset del 15
  Medicin, Reality

  Catarinas tal verkar ha blivit påverkad efter avlägsnandet av tumören. Heléne åker till en ettåring som har fått ett jack i huvudet. Urban väntar in en ambulans med en patient som fått hjärtstopp. Britta träffar en liten kille som brutit nyckelbenet.

 • Avsnitt 16 - Sjukhuset del 16
  Medicin, Reality

  Katarina är med vid ett dramatiskt kejsarsnitt. På ambulansen rycker Heléne och kollegan Kent ut till en trafikolycka på en tungt trafikerad väg. På barnonkologen behandlar sjuksköterskan Per cancersjuka Lovisa.

 • Avsnitt 17 - Sjukhuset del 17
  Medicin, Reality

  Intensivvårdshelikoptern flyger och hämtar en liten pojke som har ramlat och skadat huvudet. Joel gör sitt första pass på smärtcentrum. Barnläkaren Katarina fortsätter att undersöka för tidigt födda Alexander.

 • Avsnitt 18 - Sjukhset del 18
  Medicin, Reality

  Janne åker på ett larm där en person ramlat ihop på gatan i svåra kramper. Katarina fortsätter sin undersökning av lilla Artan som föddes fem veckor för tidigt. Thomas på skickar hem Wilmer som tidigare drabbats av en frånvaroattack.

 • Avsnitt 19 - Sjukhuset del 19
  Medicin, Reality

  Thomas utreder vad treåriga Malva lider av. Urban förbereder sig på att ta emot patienter efter en brand på ett äldreboende. Helène hämtar en patient som råkat ut för en olycka på en gocartbana.

 • Avsnitt 20 - Sjukhuset del 20
  Medicin, Reality

  Julia undersöker en patient som plötsligt svimmat. Tillståndet förvärras då patientens puls plötsligt sjunker. Katarina opererar för tidigt födda Artan som har väldigt mycket vätska samlat i kroppen. Joel träffar en patient med svåra fantomsmärtor.

 • Avsnitt 21 - Sjukhuset del 21
  Medicin, Reality

  Urban träffar en man som har en allvarlig lungsjukdom. Helene åker ut på ett larm där en man har ramlat och slagit i huvudet. Katarina på neonatalavdelningen är med på en neurologisk undersökning av Alexander som föddes i vecka 26.

 • Avsnitt 22 - Sjukhuset del 22
  Medicin, Reality

  Per tar prover för att se om 1,5-årige Victor har tillräckligt bra värden. Julia undersöker Emilia som har svimmat under ett restaurangbesök. Joel ska sätta en ryggbedövning på Helge som ska opereras för sin prostatacancer.

 • Avsnitt 23 - Sjukhuset del 23
  Medicin, Reality

  Per träffar Victor efter operationen. Helene hämtar en patient med en fotledsfraktur. Julia träffar 88-åriga Enar som har smärtor över bröstet. Joel ska söva 1-årige Axel som ska genomgå en tungbandsplastik för att hjälpa utvecklingen av hans tal.

 • Avsnitt 24 - Sjukhuset del 24
  Medicin, Reality

  Niklas får in en medvetslös patient som måste opereras akut. Per förbereder inför Victors högdosbehandling. Katarina gör en sista kontroll på Artan som nu kan andas själv. Jannef år ett larm till en förskola.

 • Avsnitt 25 - Sjukhuset del 25
  Medicin, Reality

  Janne hämtar en medvetslös person som blöder och kräks. Helene åker ut på ett larm till en 20-årig man som har svårabuksmärtor. Janne får ytterligare ett larm till ett flerfamiljshus som står i brand. Ann behandlar en förstföderska med akupunktur.

 • Avsnitt 26 - Sjukhuset del 26
  Medicin, Reality

  Helene får ett prio 1-larm till en man som har kraftiga andningssvårigheter. Ann sätter ryggbedövning på förstföderskan Emma. Helene rycker ut på ännu ett prio1-larm, denna gång till spädbarnet Danny som har andningsproblem.

 • Avsnitt 27 - Sjukhuset del 27
  Medicin, Reality

  Helikopterteamet får ett larm till ettåriga Klara som har andningsbesvär. På Centraloperation ska en man donera en njure till sin bror. Thomas undersöker Malva som precis har haft ett krampanfall. Janne åker en kvinna som har svimmat på stan.

 • Avsnitt 28 - Sjukhuset del 28
  Medicin, Reality

  Henry som skadade sin hand vid en arbetsplatsolycka är på återbesök. Joel undersöker Bengt som har drabbats av en stroke. Janne åker ut på en misstänkt överdos där patienten har tagit stora mängder amfetamin och rohypnol.

 • Avsnitt 29 - Sjukhuset del 29
  Medicin, Reality

  Tinta genomför ett så kallat urakut kejsarsnitt. Janne åker till lilla David som har feberkramper. Joel träffar nyopererade Bengt för att se hur han mår. Katarina behandlar Minna som föddes redan i sin mammas 23:e graviditetsvecka.

 • Avsnitt 30 - Sjukhuset del 30
  Medicin, Reality

  Janne åker till Gunn som har kraftig yrsel. Niklas träffar Katarina som opererades för hjärntumör och kontrollerar om hennes talförmåga har kommit tillbaka. Helene åker till en man som har svimmat. Julia undersöker Björn som har Parkinsons.

 • Avsnitt 31 - Sjukhuset del 31
  Medicin, Reality

  Joel gör sin första dag på akuten och får en rundvandring av Urban. Janne åker på ett fyrbilslarm till en trafikolycka i centrala Uppsala. Rainer träffar patienten Elisabeth som har skadat foten på en skidresa tillsammans med Rainers dotter.

 • Avsnitt 32 - Sjukhuset del 32
  Medicin, Reality

  Joel träffar Kurt som har ett stort sår i ansiktet. Janne åker ut på ett larm till en man som har halkat i en isbacke. Väl där måste Janne tillkalla en extra ambulans. Rainer träffar Britt-Marie som genomgår en bypass-operation.

 • Avsnitt 33 - Sjukhuset del 33
  Medicin, Reality

  Janne åker till 10-åriga Felix som har ramlat när han åkte pulka. Katarina får larm om att Minna, som föddes i vecka 23, har problem med andningen. Pontus är tillbaka för att få sin cytostatikabehandling. Britta träffar Lukas som har brutit armen.

 • Avsnitt 34 - Sjukhuset del 34
  Medicin, Reality

  Heléne åker till en kvinna som lider av svår andnöd. Britta tar emot Ida som har ont i tårna och beslutar att Ida ska röntgas. Rainer träffar patienten Sven-Olov som ska genomgå en riskfylld operation och Per träffar lille Pontus som som har leukemi.

 • Avsnitt 35 - Sjukhuset del 35
  Medicin, Reality

  Janne åker till Lars-Gunnar som har brutit överarmen. Urban träffar en kvinna som har fallit ihop i kramper. Han skickar henne till röntgen eftersom det kan röra sig om en blödning i hjärnan. Per tar prover på leukemisjuke Pontus.

 • Avsnitt 36 - Sjukhuset del 36
  Medicin, Reality

  Niklas hjälper en patienten som har fått en blödning i hjärnan. Urban försöker hitta ett motgift mot ett blodförtunnande medel. Helene åker till Abramsom som gjort illa benet. Thomas misstänker att Fay har drabbats av salmonella.

 • Avsnitt 37 - Sjukhuset del 37
  Medicin, Reality

  Niklas opererar Leif som har diskbråck. Per besöker Victor som är isolerad på avdelningen. Helene åker till en flicka som har skadad sig allvarligt i en pulkabacke. På neonatal vårdar Katarina lilla Saga.

 • Avsnitt 38 - Sjukhuset del 38
  Medicin, Reality

  Janne åker till en man som har skadad sig på isen. Per träffar Victor som undersöks av en läkare för att se om han lider av VHD. Britta får in ett spädbarn som varit med om en trafikolycka. Niklas träffar Leif efter sin diskbråcksoperation.

 • Avsnitt 39 - Sjukhuset del 39
  Medicin, Reality

  Tinta blir tvungen att använda sugklocka under en förlossning. Urban träffar Ove som har kraftig huvudvärk. Urban misstänker hjärnblödning. Katarina intuberar lille Teim eftersom han har problem med andningen.

 • Avsnitt 40 - Sjukhuset del 40
  Medicin, Reality

  Janne åker till en patient som har magsmärtor. Urban har problem med att ställa diagnos. Per ger lille Victor klartecken trots att han har vinterkräksjuka. Niklas träffar Emil som har drabbats av en blödning i ryggen under sitt hektiska nattskift.

 • Avsnitt 41 - Sjukhuset del 41
  Medicin, Reality

  Niklas träffar Stig som har en 8 centimeter stor tumör i hjärnan. Janne åker till en hockeyspelare som har gjort sig illa. Joel träffar Niklas som har fått en planka i ansiktet. Joel befarar att patienten drabbats av en hjärnblödning.

 • Avsnitt 42 - Sjukhuset del 42
  Medicin, Reality

  Julia misstänker att en patient har en blödning på kroppspulsådern. Rainer tar över patienten för akut operation. Tinta träffar ett par som ska föda tvillingar. Per träffar 6-åriga Emil som har leukemi.

 • Avsnitt 43 - Sjukhuset del 43
  Medicin, Reality

  Niklas träffar Chris som har en förträngning i halsryggen. Katarina träffar Wilda som har drabbats av en blodförgiftning. Joel misstänker att Elsa har en hjärnblödning och skickar henne på skiktröntgen. Tinta träffar Cecilia som har fött tvillingar.

 • Avsnitt 44 - Sjukhuset del 44
  Medicin, Reality

  Helene hämtar Oskar som har fått en allergisk reaktion när han har fått i sig jordnötter och läget är akut. Joel träffar Maria som har kraftiga buksmärtor. Katarina gör ett ultraljud för att se om Wilda måste genomgå en operation.

 • Avsnitt 45 - Sjukhuset del 45
  Medicin, Reality

  Janne rycker ut på ett larm till en kvinna som har en misstänkt hjärtinfarkt. Niklas genomför en riskfylld operation på Lars som har diskbråck. AT-läkaren Joel undersöker Ann-Christine som kommit in med ambulans med kraftiga bröstsmärtor.

 • Avsnitt 46 - Sjukhuset del 46
  Medicin, Reality

  Niklas måste operera omedelbart på en patient eftersom tillståndet är livshotande. Akutläkaren Julia träffar Helene som har väldiga smärtor på grund av sin reumatism. På barnonkologen träffars juksköterskan Per 6-åriga Emil som har leukemi.

 • Avsnitt 47 - Sjukhuset del 47
  Medicin, Reality

  På akuten träffar Joel patienten Bernt som har tappat en säng på tån. Rainer på centraloperation träffar en patient som har varit med om en knivolycka. Underläkaren Britta undersöker 1-åriga Naomi som har ramlat och slagit huvudet i badrumsgolvet.

 • Avsnitt 48 - Sjukhuset del 48
  Medicin, Reality

  Niklas träffar Stig som har fått en stor blödning i hjärnan. Joel träffar läkarstudenten Andrea som har slagit i knät så allvarligt att Joel måste sy. Helene åker en kvinna som har varit avsvimmad i 20 minuter.