vidare till tv.nu
Sporttablån på tv.nu presenteras avsektionspartner

DokumentärFotboll

Allsvenskan - Här kommer Degen

Sverige

Efter 24 år gör det anrika brukslaget Degerfors IF efterlängtat återtåg i allsvenskan. Revanschlustan är stor - resurserna små. På nära håll får vi följa spelare och ledare i den lilla värmländska klubben där eldsjälar gör allt för sitt rödvita lag. Men kommer Degerfors IF att lyckas hålla sig kvar på högsta nivå?

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Det största jag varit med om
  Dokumentär, Fotboll, S1:A1

  Efter en riktig nervpärs säkrar Degerfors IF sin plats i allsvenskan 2021. Men utmaningarna har bara börjat. Sportchefen Patrik Werner måste snabbt bilda en ny trupp, samtidigt stängs lagets hemmaarena av och en av huvudtränarna drabbas av cancer.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Man hatar ju att förlora
  Dokumentär, Fotboll, S1:A2

  Spelarna i Degerfors IF försöker hämta sig efter en nattsvart förlust mot AIK och hemmapremiären hotas av en för dålig gräsplan. Supporterklubben Vulkanerna värvar nya medlemmar och vinnarskallen Victor Edvardsen laddar för revansch mot IFK Göteborg.

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Rövitt leker bara på skoj
  Dokumentär, Fotboll, S1:A3

  Inget slår första segern i allsvenskan. Men glädjen för Degerfors IF varar inte länge. Klubben kämpar för att få behålla sitt naturgräs och målvakten Ismael Diawara klipper segerfrisyr i hopp om att vinna mot ärkerivalen Örebro SK.

 • Avsnitt 4
  Dokumentär, Fotboll, S1:A4

  Första allsvenska derbyt för Degerfors IF på 24 år och förväntningarna är enorma. Laget åker till Gotland på träningsläger där lagkapten Oliver Ekroth får ikläda sig rollen som kanin.

 • Avsnitt 5
  Dokumentär, Fotboll, S1:A5

  Allsvenskan drar igång igen efter EM-uppehållet och Degerfors ramlar ner i en kraftig svacka. Stressen på kansliet är total när transferfönstret stänger och målvakten Alfie Whiteman från Tottenham lånas in men fastnar i tullen. .

 • Avsnitt 6
  Dokumentär, Fotboll, S1:A6

  Nikola Djurdjic anländer till Degerfors men laget befinner sig fortsatt i en tung period. Tränarna Tobias Solberg och Andreas Holmberg gör allt för att vända den dåliga trenden och Patrik Werner besöker en grav i hopp om förändring.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer