I Stockholm bor de fyra första deltagarna som ska turas om att lag mat till varandra. Först ut är Daniel och hans gäster är Lasse, Lillemor och Irina. Daniel bjuder på räkcocktail, kalvfilé med mandelpotatispuré och hemlagad hallonglass.
Irina är dagens värd. Hon bjuder gästerna Lasse, Daniel och Lillemor på rysk sill, nötkött och grönsaker tillagade i lergryta och som avslutning blir det hemlagad chokladkaka.
Lasse står för dagens middag. Han bjuder gästerna på laxtartar med rökt och gravad lax, till huvudrätt blir det strutsfilé med potatis och till dessert en choklad- och citronbakelse.
Sist ut bland stockholmarna är Lillemor. Hennes meny består av till förrätt löjromsmousse med räkor, till huvudrätt serverar hon kalvfilé med gorgonzola- och cognacsås, till dessert blir det persikofyllda knäckflarnskorgar.
Veckans stad är Malmö och där ska Adjovi, Nisse, Therese och Per bjuda varandra på middag. Först ut är Adjovi som bjuder på afrikansk äggsallad, bräserad oxsvansragu med ristimbal och frukt smaksatt med lakrits och vanilj.
Nisse är dagens värd. Han bjuder sina gäster på halstrade pilgrimsmusslor, ankbröst med körsbärswasabi och som avslutning på måltiden blir det vit choklad- och apelsinmousse.
Therese står för dagens middag. Hennes meny består av västerbottenpaj till förrätt, varmrätten består av baconlindad oxfilé med potatisstrudel och till dessert blir det créme brûlée.
Sist ut är Per som bjuder på scampisallad, parmainbakad marulk och vit chokladmousse med jordgubbsås. Det är också dags att avslöja veckans vinnare.
Fyra göteborgare turas om att laga middag och först ut är Jennifer. Hon bjuder gästerna, Jonatan, Staffan och Sofie på italienska smårätter, torskrygg med risotto och semifreddo.
Jonatan är dagens värd. Hans meny består av ångkokta wontonknyten, fisk- och saffransrisotto och som avslutning blir det en caffe granita con panna.
Staffan står för dagens middag. Han bjuder gästerna på turkisk meze till förrätt, orentalisk lammgryta med russinris till huvudrätt och till dessert blir det en chokladterrin.
Sist ut är Sofie. Hon bjuder på ceviche med bland annat pilgrimsmusslor, till huvudrätt blir det en lax marinerad i rom och som avslutning på måltiden serveras en lemontarte. Det är också dags att avslöja vem av göteborgarna som kammar hem priset.
Fyra personer bosatta i Falkenberg ska bjuda varandra på middag. Först ut är Mikaela och hon bjuder gästerna, Lasse, Kerstin och Fredrik på musslor, lammytterfilé och smördegsinbakade äpplen med vaniljglass.
I dag står Lasse för middagen. Han bjuder på tomat och lökröra, tournedos med gratinerade mandelpotatisbullar och vaniljpannacotta.
Kerstin är dagens värd. Hennes meny består av till förrätt tomatsallad med mozzarella, kolgrillad lax med smörslungad potatis till huvudrätt och till dessert blir det frukt- och bärconsommé som serveras med vaniljglass.
Sist ut är Fredrik och han bjuder på vichyssoise, kalventrecote med rotfrukter och basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Efter middagen avslöjas vem som är veckans vinnare.
Denna vecka ska fyra Stockholmspar bjuda varandra på middag. Johan och Maria är det första paret och de bjuder sina gäster på svampsoppa, grekisk potatiskaka med oxfilé och hallonmousse med chokladkross.
Bo och Birgitta står för dagens bjudning. Deras meny består av nässelsoppa med oststänger till förrätt, till varmrätt blir det marulksmedaljong och till efterrätt pavlova som serveras med grädde, kiwi, hallon, blåbär och jordgubbar.
Cecilia och Björn är dagens värdar. De serverar sina gäster kolgrillade jätteräkor, helstekt lammytterfilé med potatiskaka och rabarbertartelette med jordgubbar och kardemummaglass.
Sist ut bland Stockholmsparen är Fredrik och Matthias. Deras meny består av ris de veau, dumplings och chokladfondue. Efter måltiden är det dags att avslöja vilket av paren som kammar hem vinsten.
Fyra Malmöbor turas om att bjuda varandra på middag. Först ut är Isa och hon bjuder gästerna Ola, Christine och Fredrik på sparrissoppa, lammfärsbullar med tomatsås och maräng med lemoncurd och vaniljglass.
Ola står för dagens bjudning. Hans meny består av till förrätt saganaki, varmrätten består av marinerad lammytterfilé med sparris och kokt potatis och till efterrätt bjuder Ola på basilikaparfait med färska bär.
Christine är värd för middagen i dag. Hon serverar gästerna skaldjursceviche, grönpeppargryta och limetarte.
Fredrik står för veckans sista middag då det också är dags att avslöja veckans vinnare. Han bjuder på halstrad pilgrimsmussla, kolgrillad och rabarbermarinerad lammytterfilé och limetarte med jordgubbs- och passionsfruktssalsa.
Denna vecka ska fyra personer i Eskilstuna bjuda varandra på middag. Först ut är Eric och han bjuder gästerna Alexander, Inger och Madeleine på råraka med löjrom, pasta med kammussla och tigerräkor samt parafait till dessert.
Alexander är dagens värd. Hans meny består av tigerräkor med koriander och mango, ungstekt gårdsfilé med stekt basmatiris och hemgjord glass med cognacsflamberade lychees.
För dagens bjudning står Inger. Hennes meny består av till förrätt halstrade pilgrimsmusslor, örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin till varmrätt och till dessert blir det frozen cheesecake.
Madeleine är veckans sista värd. Hon bjuder gästerna på vitlökstoast, röding med grillad mango och hasselbackspotatis och en glassdrink. Det är också dags att avslöja vem av de fyra som kammat hem vinsten på femtontusen kronor.
Per, Lisa, Björn och Greta är fyra Stockholmsbor som ska bjuda varandra på middag. Först ut är Per och hans meny består av räkcocktail, ugnsbakat kalkonbröst med klyftpotatis och mörk chokladmousse.
Lisa står för dagens middag. Hon bjuder gästerna på räkcocktail till förrätt, lammfilé med rödvinssås till varmrätt och som avslutning på måltiden blir det en chokladfondant med limecréme.
Björn står för dagens middag. Han serverar gästerna jordärtskockssoppa, helstekt filé med palsternackscremé och vaniljglass med björnbärssås.
Sist ut att bjuda på middag är Greta. Hennes meny består av hummersoppa till förrätt, kyckling i whiskysås till huvudrätt och brittiska desserten trifle. Det är också dags att avslöja vem av de fyra som kammar hem vinsten på femtontusen kronor.
Jasna, Bengt, Christian och Pia bor i Borås och ska turas om att bjuda varandra på middag. Först ut är Jasna och hans meny består av ungsbakade persikohalvor med brie- och chévreost, plommon- och aprikosspäckad fläskkotlettrad och jordgubbstiramisu.
Bengt står för dagens middagsbjudning. Hans meny består av kanapé med rökt lax toppad med röd stenbitsrom till förrätt, ost- och örtbakad rödingfilé med smörslungad färskpotatis till varmrätt och som avslutning blir det en vit chokladmousse.
Christian är dagens värd. Han bjuder gästerna på räksoppa, marinerad fläskfilé med pasta och en franskinspirerad efterrätt.
Pia är sist ut att bjuda på middag. Hon serverar gästerna pilgrimsmusslor, rödvinsbräserad oxkind med sommarkantareller och rabarber- och jordgubbsgömma. Vem som vinner de femtontusen kronor avslöjas efter måltiden.
I Piteå bor Crister, Siw, Jennie och Hans och de ska bjuda varandra på middag. Först ut är Crister och han serverar gästerna minipalt, rökt älghjärta och västerbottenpaj till förrätt, till varmrätt blir det älgstek kokt i coca-cola med klyftpotatis.
Siw är dagens värd. Hon bjuder gästerna på räksoppa, marinerad oxfilé med ugnsbakade tomater och örtpotatis och som avslutning på måltiden blir det en drottningbakelse.
Jennie står för dagens middagsbjudning. Hennes meny består av gratinerad toast med västerbottenost, pitepalt och friterad brieost med hjortron.
Hans är värd för dagens middagsbjudning. Han serverar gästerna omelett med löjrom och crème fraiche, enrisrökt fjällröding med grillade potatishalvor och en chokladcheesecake. Det är också dags att avslöja vem som kammar hem de femtontusen kronorna.
I Stockholm bor Nihan, Sonja, Efrem och Andreas och de ska bjuda varandra på middag på tema grillat. Först ut är Nihan och hon bjuder på grillade auberginer i vitlöksyoghurt, kebabspett med grönsaker och grillad frukt.
Sonja står för dagens middag. Hennes meny består avgrillad halloumi till förrätt , grillad hjort- och lammracks med grönsaker till varmrätt och till dessert blir det glass, marshmallows och frukt.
Efrem är dagens värd. Han bjuder på grillad grön sparris med getost, grillad entrecôte och vaniljkokt rabarber med vit chokladmousse.
Andreas står för veckans sista middag. Han bjuder gästerna på grillade tigerräkor, grillad tonfisk och basilika- och limemarinerade jordgubbar. Efter middagen är det dags att avslöja vem av de fyra som vinner de femtontusen kronorna.
På Öland bor Lotta, Michel, Staffan och Marika och de ska bjuda varandra på middag. Först ut är Lotta och hon bjuder på kräftröra på canapéer, gryta med fläskfilé och en chokladpannacotta.
Michel är dagens värd och han bjuder gästerna på ostron, lamm och vit chokladkräm.
Staffan fixar dagens middag. Hans meny består av tapas, sallad med cambozola, valnötter och bacon och till dessert blir det glass med smak av citron, choklad och jordgubbar.
Marika är sist ut att bjuda på middag. Hennes meny består av honungsgratinerad chévre med prosciutto, citronmarinerad laxfilé och vaniljparfait med maräng. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra som kammar hem de femtontusen kronorna.