vidare till tv.nu

Historia, Matlagning

Historieätarna

2012 • Sverige

Följ med programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren på en matresa genom olika svenska tidsepoker. Programledarna har tagit på sig uppdraget att smaka på det bästa och sämsta ur den svenska mathistorien. Tillsammans med en rad olika experter och kända personer utforskar man varje epok på ett underfundigt vis och berättar om dess seder och bruk och låter programledarna utsätta sig för kläder, hygien och nöjen från de olika tidsepokerna.

Säsonger och avsnitt

Säsong 3
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
Säsong 3
  • Avsnitt 1
    Historia, Matlagning, S3:A1

    Lotta Lundgren och Erik Haag testar hur det var att leva i Sverige under industrialismen. Följ med på en resa från mitten av 1800-talet när den sista stora svälten slog till med full kraft i norra Sverige, utvecklingen tog fart och Sverige gick från u-land till i-land. Självklart prövar duon att ...

  • Avsnitt 2
    Historia, Matlagning, S3:A2

    Lotta Lundgren och Erik Haag återvänder till efterkrigstiden, 1945-1959. Det var en tid när frysmat och konserverat var hett. Kvinnan slutade jobba och det var självklart att hon skulle ta hand om allt hemma.

  • Avsnitt 3
    Historia, Matlagning, S3:A3

    Åren 1645 till 1715, Hedvig Eleonoras tid. Sverige var som störst, och det var krig. En tid som i historieböckerna kallas den karolinska tiden efter de tre kungar som satt på tronen. Men Hedvig Eleonora fanns bakom dem alla tre så nu väcker Historieätarna henne till liv igen. Erik och Lotta pröva...

  • Avsnitt 4
    Historia, Matlagning, S3:A4

    Erik och Lotta återupplever 1990-talet. Vuxna kan för första gången klä sig som sina barn och kokböcker ska inspirera istället för att instruera. Focaccia, bake off-bröd, mozzarella, wok, snabbnudlar och tacos slår igenom på bred front.

  • Avsnitt 5
    Historia, Matlagning, S3:A5

    Historieätarna kastar sig tillbaka till Gustav III:s tid (1772-1792). Där lever Erik och Lotta som hovfolk i kungens innersta krets. En tid när kläder satt som skruvstäd, peruker vägde flera kilo och personlig hygien inte var så viktig. Maten är dock förvånansvärt god. Erik och Lotta firar midsom...

  • Avsnitt 6
    Historia, Matlagning, S3:A6

    Historieätarna tackar för maten och avslutar i 2000-talet. En tid när vi istället för att smaka och lukta på maten slänger den om datumet på förpackningen passerat.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer