vidare till tv.nu

Underhållning, Vetenskap

Med livet som insats
Med livet som innsats

2016 • Norge

Fysikern och programledaren Andreas Wahl litar fullständigt på fysikens lagar. Han är så säker på dem att han är villig att sätta livet på spel för att bevisa dem. Vi följer Andreas på resan från idé till experiment.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Fritt fall
  Underhållning, Vetenskap, S1:A1

  Fysikern och programledaren Andreas Wahl litar fullständigt på fysikens lagar. Han är så säker på dem att han är villig att sätta livet på spel för att bevisa dem. Vi följer Andreas på resan från idé till experiment.

 • Avsnitt 2 - Genom öppen eld
  Underhållning, Vetenskap, S1:A2

  Som liten brukade Andreas Wahl testa att föra ett vått finger genom lågan på ett stearinljus. Han märkte att han inte brände sig om han gjorde det tillräckligt snabbt. Nu vill han testa teorin om värmeöverföring med hela kroppen. Han ska lägga sig i en snabb vagn, blöta ner hela kroppen och åka g...

 • Avsnitt 3 - Skott under vatten
  Underhållning, Vetenskap, S1:A3

  Det är tyngre att röra sig i vatten än i luft, eftersom vattenmolekyler är tätare packade än vad luftmolekyler är. Därför kan ett skott färdas flera kilometer i luft, men bara en kort sträcka i vatten.

 • Avsnitt 4 - Rivningskulan
  Underhållning, Vetenskap, S1:A4

  Enligt energiprincipen kan energi aldrig skapas eller förstöras, bara omvandlas från en form till en annan. Fysikern Andreas Wahl åtar sig att bevisa denna princip med hjälp av ett ton tung rivningskula, en betongvägg och sig själv.

 • Avsnitt 5 - Mänsklig åskledare
  Underhållning, Vetenskap, S1:A5

  Elektricitet väljer alltid det minsta motståndets väg. I människokroppen är det blodådrorna som leder elektriciteten allra bäst, och de leder den direkt till hjärtat. Om man klär sig i metall kan man klara att bli träffad av en blixt.

 • Avsnitt 6 - Klättra med dammsugare
  Underhållning, Vetenskap, S1:A6

  Hur starka sugkoppar behövs för att hålla fast en man vid en glasvägg? Andreas Wahl testar lufttrycket med hjälp av två industridammsugare och hemmagjorda sugkoppar. Han litar på att lufttrycket ska hjälpa honom att klättra hela vägen upp för en 40 meter hög glasvägg.

 • Avsnitt 7 - Bungyhopp med telefonkataloger
  Underhållning, Vetenskap, S1:A7

  Andreas Wahl ogillar höjder. Men han litar på naturkrafterna. För att visa hur friktionskraften fungerar bestämmer han sig för att göra ett bungyhopp med två sammanflätade telefonkataloger som fästpunkt. Ena katalogen är fäst vid en bro och den andra i ett rep som Andreas ska hänga i.

 • Avsnitt 8 - Flyga med ballonger
  Underhållning, Vetenskap, S1:A8

  Andreas Wahl visar hur lyftkraft fungerar genom att förverkliga en gammal barndomsdröm. Han tänker flyga med heliumballonger. Men hur många ballonger behövs för att lyfta en man som väger över hundra kilo? Kommer ballongerna att hålla, eller finns risken att de spricker medan Andreas är uppe i lu...

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer