Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1 - Avsnitt 1, Säsong 3
Proffset Irene Wasikkaoja har inga problem med att komma igång med dagens utmaning, då det är dags att baka puolipaksu, mjukbröd. Men i ungdomarnas kök går det riktigt trögt. Tiden är knapp; kommer Josefin, Ellen och Edwin hitta ett recept?
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2 - Avsnitt 2, Säsong 3
Josefin har aldrig ätit blodpalt och tycker det låter äckligt, men för proffset Henry Huuva vattnas det i munnen då han hör att det nalkas blodmat. Men hur ska en palt se ut egentligen? Hur mycket kan våra ungdomar om den tornedalska matkulturen?
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3 - Avsnitt 3, Säsong 3
Josefin, Ellen och Edwin är alla rörande överens: laxsoppa klarar de helt utan recept, lätt som en plätt. Men hur filear man en stor lax? Och hur får man soppan tjockare?
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4 - Avsnitt 4, Säsong 3
Proffset Henry Huuva har ätit kalvdans ett hundratal gånger. Han vet hur den ska smaka. Josefin och Edwin har hört att kalvdansen ska dansa på tallriken. Nu är det bara upp till juryn att bestämma vems kalvdans som har bäst daller.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5 - Avsnitt 5, Säsong 3
Lagen ska uppfinna en tornedalsk semla. Roger Niemi tar genast renköttet i sin hand men Ida och Isak vill smyga med sitt innehåll. Här gäller det att pricka rätt med smakerna och bullen får absolut inte bli för torr.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6 - Avsnitt 6, Säsong 3
Finalnerverna spökar för båda lagen. Nu ska laxen tillagas till en festmåltid. Men hur ska laxen fileas? Isak Wälivaara och Ida Boman håller ett högt tempo och ser ut att ha bra koll. Kan vårt hemmaproffs Roger Niemi mäta sig med våra utmanare idag?
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedbackPOPULÄRA SÖKNINGAR