vidare till tv.nu
Se trailer
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

American history, Dokumentär

Så växte Amerika fram
America the Story of Us

2010 • USA

Historien om hur USA skapades, från de första europeiska bosättningarna till skyskraporna.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Se trailer
  Avsnitt 1
  American history, Dokumentär, S1:A1

  De första bosättarna kämpade för sin överlevnad i Amerika i städer som Jamestown och Plymouth. Handeln med tobak ökade samtidigt som upproret mot det brittiska herraväldet växte sig allt starkare.

 • Avsnitt 2 - Revolution
  American history, Dokumentär, S1:A2

  Kolonierna förklarar sig självständiga och utmanar det mäktiga brittiska imperiet. Washingtons armé är nära nog besegrad, men nya vapen och stridstekniker får vinden att vända. Formad av revolution föds en ny nation.

 • Se trailer
  Avsnitt 3
  American history, Dokumentär, S1:A3

  Pionjärer ger sig av västerut men upptäcker att landet redan är bebott. Guldruschen tar sin början och ångbåten för med sig en ny tid av handel, industri och rikedomar.

 • Avsnitt 4
  American history, Dokumentär, S1:A4

  Handeln och industrin frodas. I Södern styr bomullen, men slaveriet får den tilltagande klyftan att växa. Våldet sprider sig i territorierna och abolitionisterna kämpar för frihet. Lincolns inval är ett varsel om krig.

 • Avsnitt 5
  American history, Dokumentär, S1:A5

  Inbördeskriget rasar. De konfedererade staternas väldiga armé motsvarar inte Unionens tekniska skicklighet: järnvägar, proviantleder och telegram blir nya vapen i det moderna kriget. Med Shermans marsch mot havet krossas Sydstaterna.

 • Avsnitt 6
  American history, Dokumentär, S1:A6

  Transamerikanska järnvägen enar nationen. USA:s ursprungsbefolkning minskar medan bönder bosätter sig på kontinenten. Boskap ersätter vilda myskoxar som slätternas kungar och cowboyen blir den nya amerikanska idolen.

 • Se trailer
  Avsnitt 7 - Cities
  American history, Dokumentär, S1:A7

  Amerikanerna tar sig an en ny utmaning och börjar bygga moderna städer. Skyskrapor och frihetsgudinnan blir för miljontals immigranter symboler för den amerikanska drömmen.

 • Avsnitt 8 - Boom
  American history, Dokumentär, S1:A8

  Amerika hittar olja och boomen tar fart. Henry Ford erbjuder de stora massorna bilar - nationen ger sig ut på vägarna. Men förbudstiden, som skulle sätta stopp för syndigt leverne, gynnar organiserad brottslighet i spirande städer.

 • Se trailer
  Avsnitt 9 - Bust
  American history, Dokumentär, S1:A9

  Boomen blir en krasch när börsraset inleder den stora depressionen. Sandstormar försätter Mellanvästern i mörker. Men Roosevelts nya giv signalerar återhämtning, tusentals får arbete på Hooverdammen och Mount Rushmore.

 • Avsnitt 10 - WWII
  American history, Dokumentär, S1:A10

  Attacken på Pearl Harbor tvingar in USA i andra världskriget och kriget medför en ekonomisk vinst för landet. Atombomberna som sprängdes i Hiroshima och Nagasaki fick till sist Japan att kapitulera.

 • Avsnitt 11 - Superpower
  American history, Dokumentär, S1:A11

  Kalla kriget utgör det första stora provet för den nya supermakten. Från teven till kreditkortet och hemdatorn - tekniken för in Amerika i 2000-talet.

 • Se trailer
  Avsnitt 12 - Millennium
  American history, Dokumentär, S1:A12

  Attackerna den 11 september 2001 ger bränsle åt USA:s krig mot terrorism. Frågan är vad som väntar landet i framtiden.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer