vidare till tv.nu
Håll koll på alla nyheter med Premiärkalendern!sektionspartner

Äventyr, Barnprogram

Tinka och Kungaspelet

7.1IMDb2019 • Danmark

Det stormar om tronen i den fridfulla staden Kongsby. Kungen har inte återvänt hem från en resa i kungariket. Det utlöser ett kungaspel – en tävling mellan kungarikets fyra regioner, som var och en utser sin starkaste deltagare.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Del 1
  Äventyr, Barnprogram, S1:A1

  Tinka väntar glatt på att utnämnas till kronprinsessa i tomtarnas rike, när ceremonin ställs in och kungatronen plötsligt gapar tom. I enlighet med gamla traditioner ska nu tronföljaren utses genom en landsomfattande tävling.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 2
  Äventyr, Barnprogram, S1:A2

  Skir offentliggör nyheten om kungaspelet och Tinka tvivlar på om hon verkligen förtjänar att vara kronprinsessa. Den nu pensionerade Maja funderar över sin framtid. Lasse tar med sig Mikkel till tomtarnas rike och Tinka säger farväl till sin far.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 3
  Äventyr, Barnprogram, S1:A3

  Tinka vill vara med i kungaspelet, men först måste hon övertyga en av de fyra kungakandidaterna om att avstå sin plats till förmån för henne. Ingi besöker Fileas och presenterar en plan för hur de gemensamt kan ta makten i tomtarnas rike.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 4
  Äventyr, Barnprogram, S1:A4

  Tinka har lyckats ta sig in i kungaspelet och ska nu presenteras för folket. Tinka är nervös, men Lasse råder henne att bara vara sig själv. Lasses familj gör sig redo för tomtarnas rike medan Ingi och Fileas vidareutvecklar sin onda plan.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 5
  Äventyr, Barnprogram, S1:A5

  Kungakandidaterna presenteras för sin första utmaning och får en kväll på sig att förbereda sig. Tinka och Lasse söker igenom Storms tillhörigheter efter ett tänkbart hjälpmedel när de plötsligt överraskas av Ingi. Mikkel bygger en bänk åt Nille.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 6
  Äventyr, Barnprogram, S1:A6

  Den första utmaningen, kungens mod, drar igång. Falke, Grot och Birk har beväpnat sig med båge, yxa och kniv, men Tinka har bara med sig det blå halssmycket som hon hittat bland sin fars saker.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 7
  Äventyr, Barnprogram, S1:A7

  Tinka är övertygad om att nästa tävling är kopplad till styrka och följer efter Falke för att kopiera hennes träningsprogram. Grot vaknar upp med en våldsam allergisk reaktion och Astrid lovar att hjälpa honom i utbyte mot de fyra trollögonen.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 8
  Äventyr, Barnprogram, S1:A8

  Tinka och Lasse förbereder sig för kungaspelets andra utmaning. Ingi övertygar Lasse om att han inte kan lita på de andra kungakandidaterna. Samtidigt bjuder hon in sig själv till middagen som äger rum hemma hos Nille samma kväll.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 9
  Äventyr, Barnprogram, S1:A9

  I sista stund dyker Tinka upp vid tävlingsstarten. Hon är vid gott mod, även om stenen är tung och vagnen svår att rubba, men plötsligt går något snett. Nille kommer på oväntat besök i människornas värld och frågar ut Maja om Mikkel.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 10
  Äventyr, Barnprogram, S1:A10

  Efter ännu ett nederlag är Tinka osäker på om hon har vad som krävs för att vinna kungaspelet. Lasse är däremot övertygad om att en sabotör är i farten. Mikkel besöker tomtarnas rike på egen hand för att bjuda med Nille på julgransfällning.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 11
  Äventyr, Barnprogram, S1:A11

  Skir presenterar den tredje tävlingen, men i stället för att förbereda sig väljer Tinka att hjälpa tomten Hilde. Nilla försöker att förmedla sina känslor för Mikkel, men kärleksförklaringar och julgransbestyr går inte nödvändigtvis hand i hand.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 12
  Äventyr, Barnprogram, S1:A12

  Kungaspelets tredje utmaning drar igång och om inte både Tinka och Birk får poäng under dagen är de ute ur tävlingen. Astrid och Maja ägnar sig åt släktforskning och upptäcker en viktig tidpunkt i historien som kan ha avgörande betydelse för Tinka.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 13
  Äventyr, Barnprogram, S1:A13

  Kungakandidaterna är skakade efter Birks olycka och nyheten om att han lämnar kungaspelet. Tinka, Falke och Grot har alla varsin poäng, vilket leder till att en utslagstävling inleds. Astrid berättar om en gammal sed som Mikkel väljer att testa.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 14
  Äventyr, Barnprogram, S1:A14

  Tinka och Lasse söker upp Skir för att ta reda på om kung Bokils svärd kan hjälpa Tinka i utslagstävlingen. Mikkel gör allt för att bli kvitt Astrid och Maja så att han kan få lite ensamtid med Nille. Fileas testar tornväktarens lojalitet.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 15
  Äventyr, Barnprogram, S1:A15

  Tinka och Lasse får oväntat sällskap på väg till Lasses internatskola och väl på plats väntar ännu fler överraskningar. Mikkel och Nille får besök av Mikkels arkitektkollega Stefan och hans fru Dorte som blir väldigt förtjust i Astrids adventskrans.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 16
  Äventyr, Barnprogram, S1:A16

  Gitte bjuder in Lasse till ett samtal på sitt kontor samtidigt som Tinka och Falke skickas iväg på undervisning tillsammans med Pelle. Mikkel överraskas av Aamund som har tagit sig till människornas värld för att hitta sin dotter.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 17
  Äventyr, Barnprogram, S1:A17

  Tinka försöker på alla sätt att väcka de magiska krafterna i kung Bokils svärd. Ingi erbjuder sig att hjälpa Tinka med svärdträningen och Skir ger ett välmenande men ödesdigert råd. Grot söker upp Birk som fortfarande ligger medvetslös.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 18
  Äventyr, Barnprogram, S1:A18

  Tinka söker ro i stallet hos Gnist inför tävlingen. Två tänkbara drottningar ska kliva in i skogen, endast en kommer ut. Nille har något hon måste berätta för Mikkel samtidigt som Lasse tar ett förhastat beslut och gör sig av med en kär ägodel.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 19
  Äventyr, Barnprogram, S1:A19

  Kungaspelet är slut och alla förbereder sig för stor fest, men Tinka har svårt att skaka av sig känslan att hon har vunnit på felaktiga grunder. Ute i skogen sätter Ingi sin plan i verket. Lasse och Mikkel enas om att tomtar är ett knepigt folk.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 20
  Äventyr, Barnprogram, S1:A20

  Ingi och hennes generaler slår ner hårt på alla sina motståndare efter att de övertagit makten i tomtarnas rike. Lasses skolkamrater är glada att se honom och Pelle på scenen igen, men just när de ska spela sin nya sång dyker Falke upp.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 21
  Äventyr, Barnprogram, S1:A21

  Tinka har blivit förd till ensamhetens torn. Fileas tycker att Ingi har svikit dem båda och att de därför bör samarbeta för att ta sig ut. Samtidigt försöker Ingi övertyga sina andra fångar om att de gör bäst i att sluta göra motstånd.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 22
  Äventyr, Barnprogram, S1:A22

  Tinka, Lasse och Falke gör upp en plan för hur de ska besegra Ingi. I Ensamhetens torn försöker Fileas övertala Ingi om att han står på hennes sida, men kan hon verkligen lita på honom? Maja har fullt upp med att förbereda sig för en dejt.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 23
  Äventyr, Barnprogram, S1:A23

  Med Fileas hjälp lyckas Tinka, Lasse och Falke få Ingi att gå rakt in i deras fälla, men Ingi har komplicerat det hela genom att ta med sin trofaste general Rimbod till skogen. Nu riskerar Lasse att stängas ute ur Tinkas liv för gott.

  TV4 Play
  C More
 • Avsnitt 24
  Äventyr, Barnprogram, S1:A24

  Tinka vill ha Lasses hjälp att styra tomtarnas rike, men Lasse är fast besluten om att återvända till internatskolan. I människornas värld är stämningen låg och hur mycket Astrid än anstränger sig står det klart att någon saknas.

  TV4 Play
  C More
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer