vidare till tv.nu
Designtalenterne
Lyssna på vår TV-poddsektionspartner

Designtalenterne

DR Ultra, Fre 22 mars 18:35 - 18:50

Dokumentär, Game show, Danmark

Kom med i værkstedet når fem danske designere konkurrerer om at designe møbler til den verdenskendte Finn Juhl sal i FN bygningen i New York.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • 01:00Avsnitt 1
  Dokumentär, Game show

  Fem danska formgivare tävlar om uppdraget att designa möbler till en rådsal i FN-huset i New York. Den ursprungliga inredningen formgavs av den kände Finn Juhl på 1950-talet. Deltagarna börjar med att sätta sig in i Juhls produktion och arbetssätt.

 • 01:00Avsnitt 2
  Dokumentär, Game show

  De tävlande börjar skissa på sina bidrag till Finn Juhl-salen i FN-huset. Formgivaren Hans Sandgren leker med tanken om ett 250 meter långt bord. Mia Gammelgaard funderar över de val av vilda färger som Juhl gjorde i sin egen produktion.

 • 01:00Avsnitt 3
  Dokumentär, Game show

  Förslagen till de nya möblerna i Finn Juhl-salen i FN-huset växer fram. Stolarna och borden måste vara hållfasta, unika - och danska. Deltagarna utvecklar och prövar ritningar och prototyper.

 • 01:00Avsnitt 4
  Dokumentär, Game show

  Nu ska de färdiga idéerna presenteras för tävlingsjuryn. Vem kommer att få det prestigefyllda uppdraget att inreda Finn Juhl-salen i FN-huset?

 • 01:00Avsnitt 5
  Dokumentär, Game show

  Det är dags att utse vem som ska få inreda Finn Juhl-salen i FN-huset. Även Danmarks drottning Margrethe är på plats i New York när juryn gör sitt val.