Den första etappen av Davids och Simons Route 66-äventyr börjar i Chicago och avslutas i Saint Louis. De får smaka på hickoryrökt grillkött och en italiensk biffbaguette som är väldigt populär och riktigt mör.
Under den andra etappen reser killarna genom tre delstater för att ta reda på mer om vad som har gjort denna legendariska väg så känd.
David och Simon åker till Oklahoma i jakt på traktens läckraste kötträtter. I Oklahoma City smakar de först på en klassisk T-benstek innan de besöker den vietnamesiska delen av staden och får prova på biffnudelsoppan Pho.
Resans fjärde etapp sträcker sig mellan Texas och New Mexico. Längs vägen besöker motorcyklisterna traktens självständiga restauranger som serverar allt från hamburgare till ost och choklad.
Under resans femte etapp reser David och Simon genom Arizona på jakt efter Vilda västern och alla spännande mattraditioner i området.
Målet för resans sista etapp är Kaliforniens västkust - The Golden State. Här får killarna bland annat lära sig hur man lagar världens bästa potatismos innan de sätter i gång med att göra tidernas största, mest extravaganta hummer.