vidare till tv.nu
ANNONS
logga in
Se trailer

Atlantic Crossing

...
  Bakom kulisserna: Inside Look

Norge
DramaHistoria
0
0

När Norge 1940 ockuperas av Tyskland tvingas kronprinsessan Märtha och hennes barn att fly till USA. De blir gäster i Vita huset och hennes närvaro i USA påverkar president Roosevelts perspektive på de tragiska händelser som utspelar sig i Europa.
Mer drama? Kolla här...sektionspartner

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Angreppet
  Drama, Historia, S1:A1

  Kronprinsessan Märtha och kronprins Olav fruktar en tysk invasion av Norge, men den norska regeringen inser inte faran förrän det är för sent. Den kungliga familjen och regeringen tvingas fly med nazisterna hack i häl.

  SVT Play
 • Se trailer
  Avsnitt 2 - Tronfallet
  Drama, Historia, S1:A2

  Märtha tvingas gå under jorden i Sverige och hon sätts under hård press av sin tyskvänlige morbror kung Gustav V. Samtidigt är Olav på flykt och måste till slut fly till London tillsammans med den norska regeringen.

  SVT Play
 • Se trailer
  Avsnitt 3 - Över Atlanten
  Drama, Historia, S1:A3

  Den farliga resan över Atlanten blir dramatisk. Men väl framme i USA bjuder president Roosevelt in Märtha och barnen som gäster till Vita huset. När de tyska bomberna börjar falla över London börjar Märthas oro för Olav öka.

  SVT Play
 • Se trailer
  Avsnitt 4 - Eld och vatten
  Drama, Historia, S1:A4

  Olav ber Märtha att söka president Roosvelts stöd för de allierades kamp mot nazisterna, men presidenten har lovat sina väljare att hålla USA utanför kriget. Märtha hittar dock ett sätt att få USA:s stöd utan att Roosevelt måste svika sina vallöften.

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - Tomma löften
  Drama, Historia, S1:A5

  När det militära stödet som USA lovat Norge uteblir, går Märtha ut offentligt för att vädja till det amerikanska folket. Men just när hon börjar göra framsteg stöter hon på patrull från oväntat håll.

  SVT Play
 • Se trailer
  Avsnitt 6 - Stormtid
  Drama, Historia, S1:A6

  Japanerna bombar Pearl Harbor och den bedrövade presidenten söker tröst hos Märtha. Rykten om att Märtha och Roosevelt har en affär når regeringen i London och Olav reser till USA för att konfrontera sin hustru.

  SVT Play
 • Se trailer
  Avsnitt 7 - Gåvan
  Drama, Historia, S1:A7

  Olav anklagar Märtha för att utsätta barnen för fara och ger henne ett ultimatum. Olav får äntligen stöd av regeringen för att Fleischer ska få upprättelse, men det hela får en högst oväntad och tragisk utgång.

  SVT Play
 • Se trailer
  Avsnitt 8 - Hemlandet
  Drama, Historia, S1:A8

  Olav har nått botten när regeringen oväntat utser honom till försvarschef. Han är dock inte intresserad av en symbolisk position och tackar nej. Men ett möte med en norsk krigsänka får honom att ändra sig. I USA ställs Märtha inför ett svårt val.

  SVT Play
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer