vidare till tv.nu
Fabriken inifrån

Fabriken inifrån

2015, Dokumentär, Konsument, Storbritannien

Hur är det möjligt att tillverka 100 ton ost och 12 miljoner limpor på ett dygn? Genom en unik inblick bakom kulisserna på Storbritanniens största matfabriker får vi följa några av våra mest älskade livsmedel från råvara till färdig produkt.

Säsonger och avsnitt

Säsong 3
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
  • 01:00Avsnitt 1 - Tea Bags
    Dokumentär, Konsument

    Brittiska paraddrycken te kommer i flera färger, former och smaker, med en fantastisk historia. Gregg följer tebladen från Kenya till den enorma fabriken i England. Cherry tar reda på allt som finns att veta om den perfekta koppen te.

  • 01:00Avsnitt 2 - Pasta
    Dokumentär, Konsument

    Följ med in i världens största pastafabrik, i Italien följer Gregg vetet från fält till den perfekta spaghettin. Cherry tar reda på hemligheterna till pastans framgångar, och vilka brittiska pastavanor som får italienare att se rött.

  • 01:00Avsnitt 3 - Fabriken inifrån del 3
    Dokumentär, Konsument

    Gregg upptäcker en chockerande sanning på Europas största kexfabrik som kan komma att omvälva Storbritanniens kexätande. Cherry skaffar sig vetenskapliga bevis för att kex blir godare om du doppar det i en dryck, och testar sina fynd i verkligheten.

  • 01:00Avsnitt 4 - Fabriken inifrån del 4
    Dokumentär, Konsument

    Turen har kommit till fiskpinnar, räddaren i vardags-nöden. Cherry beger sig till Island och följer torsken som sedan åker vidare till brittiska fabriker där Gregg tar över för att förvandla råvaran till våra gyllenbruna godsaker.

  • 01:00Avsnitt 5 - Fabriken inifrån del 5
    Dokumentär, Konsument

    Programledarduon Gregg och Cherry befinner sig på varsitt håll i Holland för att ta oss med in i såsernas underbara värld, med särskilt fokus på majonnäs. Dessutom får vi tjuvkika på det 2000 år gamla receptet på soya.

  • 01:00Avsnitt 6 - Fabriken inifrån del 6
    Dokumentär, Konsument

    Cherry och Gregg låter oss följa med i läskproduktionen, från bärplockning på en gård i Kent, via läskfabriken, till återvinningen av flaskorna. Cherry blottlägger också hemligheterna till hur bubblorna spelar trick på våra sinnen.

  • 1
  • 2
  • 3