1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 4
Tio aspirerande kockar kliver in i köket och får en timma på sig att laga en måltid med sex ingredienser: ankbröst, purjolök, björnbär, vitlök, timjan och kanel. Men är de tillräckligt kreativa för att imponera på de hårda domarna?
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 4
Kockarna får i uppdrag att dekorera pannacotta med spunnet socker. De fyra av dem som gör bäst ifrån sig måste återskapa Michel Roux Jr:s klassiska maträtt med makrill på bara en timma. Tre av deltagarna går vidare till kvartsfinal.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 4
Monica Galetti ger kockarna i uppdrag att göra en krabbsallad, och de har bara 15 minuter på sig att skala krabborna. Tre av dem går vidare till kvartsfinal.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 4
De sex kvarvarande kockarna lagar fågel och vilt för att imponera på Gregg Wallace och Michel Roux Jr. Fyra av dem går vidare till nästa utmaning och måste tillaga två rätter som matkritikerna sedan bedömer.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 4
Tio kockar får 50 minuter på sig att laga en måltid med sex utvalda ingredienser: skaldjur, mango, lime, chili, koriander och en chokladkaka.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 4
De återstående fyra deltagarna måste tillaga ett klassiskt recept med ostron och även välja en egen maträtt att tillaga. Men vilka av dem kommer att imponera på Michel Roux Jr?
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 4
De kvarvarande deltagarna får endast 15 minuter på sig att tillaga en hel marulk och servera en filé med sås. I nästa utmaning bakar de fyra återstående kockarna desserter efter Michel Roux Jr:s recept.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 4
Kockarna tillagar sanktpersfisk, vaktel och ostron. Endast fyra av dem kommer att gå vidare till nästa tävlingsetapp där de måste tillaga två rätter till välkända matkritiker.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 4
Ett nytt gäng kockar får en timma på sig att tillaga en maträtt med sex utvalda ingredienser: bacon, kycklinglever, äpplen, mandlar, ädelost och persilja.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 4
Fem av tio kockar från tidigare omgångar återvänder och måste tillaga ringduva i ugn. Efter denna utmaning tvingas en av deltagarna att lämna tävlingen medan de fyra som återstår tillagar bläckfisk fylld med vildris, efter Michel Roux Jr:s recept.
11. Avsnitt 11
Avsnitt 11, Säsong 4
Monica Galetti ger fem deltagare i uppdrag att tillaga fylld havsabborre på 15 minuter. Fyra kockar går vidare till nästa fas där deras uppgift är att återskapa en chokladpaj med hallon, enligt Michel Roux Jr:s recept.
12. Avsnitt 12
Avsnitt 12, Säsong 4
Deltagarna får i uppdrag att tillaga en maträtt med fågel, fisk, champinjoner, sparris, jordgubbar och vit choklad. Fyra av dem går vidare till den andra fasen, då de måste laga mat till flera restaurangkritiker.
13. Avsnitt 13
Avsnitt 13, Säsong 4
Deltagarna har 50 minuter på sig att tillaga en maträtt med sex förutbestämda ingredienser: jordgubbar, vit choklad, aubergine, tofu, basilika och svamp. De förväntansfulla kockarna måste imponera på domarna.
14. Avsnitt 14
Avsnitt 14, Säsong 4
Monica Galetti och Gregg Wallace ger fem kockar i uppgift att förbereda lammkött för tillagning, och endast de bästa kandidaterna går vidare till nästa fas. Dessa fyra deltagare tillagar pasta med skaldjurssås, enligt Michel Roux Jr:s recept.
15. Avsnitt 15
Avsnitt 15, Säsong 4
Monica Galetti ger fem deltagare i uppgift att baka schweiziska maränger som ska passa till en citronpaj, och kockarna har endast 15 minuter på sig.
16. Avsnitt 16
Avsnitt 16, Säsong 4
Gregg Wallace och Michel Roux Jr bedömer de återstående sex deltagarna som står inför kvartsfinal. De får i uppdag att tillaga en maträtt med en rad förutbestämda ingredienser.
17. Avsnitt 17
Avsnitt 17, Säsong 4
Efter fyra veckor med hårda kulinariska utmaningar är det dags för semifinal. Tävlingens åtta deltagare måste tillaga en maträtt för att imponera på domarna Michel Roux Jr, Gregg Wallace och Monica Galetti.
18. Avsnitt 18
Avsnitt 18, Säsong 4
Två av semifinalisterna får i uppdrag att arbeta ett skift på restaurangen L'Atelier de Joel Robuchon, som är berömd för sin franska mat med spanska och japanska influenser. Därefter måste de visa vad de har lärt sig.
19. Avsnitt 19
Avsnitt 19, Säsong 4
Spänningen stiger när två av semifinalisterna måste tävla mot varandra. De kämpar hårt på Andrew Fairlie - den enda restaurang i Skottland som har belönats med två Michelinstjärnor. Men vem av dem kommer att vinna en plats i finalen?
20. Avsnitt 20
Avsnitt 20, Säsong 4
Två av semifinalisterna måste kämpa hårt när de tävlar mot varandra om en finalplats. I detta avsnitt får de i uppdrag att arbeta på den lyxiga restaurangen Pied a Terre i London.
21. Avsnitt 21
Avsnitt 21, Säsong 4
Fyra verkligt exceptionella kockar återstår i tävlingen. Michel Roux Jr och Gregg Wallace kommer att tvingas pressa deltagarna till det yttersta för att få reda på vem som har störst talang.
22. Avsnitt 22
Avsnitt 22, Säsong 4
Endast tre mästerkockar återstår i tävligen, och Michel Roux Jroch Gregg Wallace står inför ett svårt beslut. Deltagarna måste arbeta snabbt vid restaurang El Celler de Can Roca i Katalonien. Vem av dem kommer att imponera på domarna?
23. Avsnitt 23
Avsnitt 23, Säsong 4
Finalisterna får i uppdrag att tillaga en delikat trerättersmiddag. De måste laga en maträtt var och servera dem till några av Europas högst ansedda kockar. Men vem kommer att imponera på Michel Roux Junior och Gregg Wallace?
24. Avsnitt 24
Avsnitt 24, Säsong 4
Finalisterna tillagar tre maträtter som serveras till tio högt ansedda kockar. Dessa hårda domare har belönats med minst en Michelinstjärna var. Kommer deltagarna att lyckas imponera på de kulinariska storheterna?
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedbackPOPULÄRA SÖKNINGAR