vidare till tv.nu
Mu squad

Mu squad

SVT2, Fre 12 juli 13:45 - 14:15, repris

Dokumentär, Sverige, Säsong 3, Avsnitt 2

Till vardags jobbar Tanja med renar, men för att kunna leva det livet håller hon även på med musik och jojk. Alpina VM går av stapeln i Åre och Tanja ska jojka under den pampiga invigningen. När hon inte har helt koll blir hon jättenervös och funderar hur det ska bli att uppträda för en så stor publik.

Säsonger och avsnitt

Säsong 3
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Säsong 3
 • Avsnitt 1 - Avsnitt 1
  Dokumentär

  Vi får lära känna Tanja som för andra gången i sitt liv ska tävla i en skotertävling. Hon är nervös och förbereder sig noggrant. Hon använder skotern även i vardagen i renskötseln och det har varit viktigt för henne att bli riktigt bra på att köra för att klara sig själv ute med renarna.

 • Avsnitt 2 - Avsnitt 2
  Dokumentär

  Till vardags jobbar Tanja med renar, men för att kunna leva det livet håller hon även på med musik och jojk. Alpina VM går av stapeln i Åre och Tanja ska jojka under den pampiga invigningen. När hon inte har helt koll blir hon jättenervös och funderar hur det ska bli att uppträda för en så stor p...

 • Avsnitt 3 - Avsnitt 3
  Dokumentär

  Tanja är renskötare, men att försörja sig på enbart renskötsel idag är svårt. För att klara det ekonomiskt måste hon jobba extra med många olika saker som exempelvis artist, språklärare och nu även föreläsare. Hon är nervös men hoppas på att inspirera andra med sin berättelse.

 • Avsnitt 4
  Dokumentär

  Sanna Vannar leder det enda samiska ungdomsförbundet i Sverige. Att träffas på Sáminuorras möten är viktigt för många unga samer, här är de i majoritet och snacket går från allvarliga frågor som att stoppa klimatförändringarna till vem som är kär i vem.