Ainsley tillagar fisk- och skaldjursspett samt en vildsvinsgryta på en familjedriven restaurang utanför Ajaccio. Och efter ett besök på en fransk boulangerie gör han sina egna kastanjebruna beignetter.
Ainsley utforskar den medeltida staden Bonifacio på ön Korsika, samt besöker en lokal honungsproducent.
Ainsleys medelhavsutforskning fortsätter på Sardinien. Han besöker den glamorösa stranden Ristorante La Spigola där han får en klassisk kulinarisk upplevelse.
Ainsley utforskar Nuoro på Sardinien, där han upptäcker ett tunt och krispigt bröd som finns över hela ön. Han använder sedan en del av detta bröd i sin första maträtt.
Ainsley anländer till den marockanska staden Marrakech, där han besöker Chez Lamine och lagar salsa. Senare åker han till Mellah för att handla.
Ainsley deltar i den erfarne Muhammads keramikklass. Muhammad har gjort krukor i över femtio år. Tillbaka i sitt kök förbereder han bland annat spett med kyckling och citron.
Ainsley reser till Sevilla, Spanien, där han besöker klostret San Leandro. Han lagar bland annat en kryddig mandelsallad och spanska smörgåsar med fläsk.
Ainsley utforskar södra Spanien, och resan tar honom till staden Granada. Han letar bland annat efter saffran till sin spanska kycklingrätt med saffranspotatis.
Ainsley reser till Jordanien för att utforska vad huvudstaden Amman har att erbjuda. Bland annat blir det en resa till en frukt- och grönsaksmarknad för att köpa ingredienser till sin första maträtt.
Ainsley reser till södra Jordanien, där han utforskar staden Aqaba. Här träffar han en familj som visar hur man gör tillbehör till sin fattoush-sallad. Dessutom möter han kockar som förbereder stekt fisk med kryddigt ris.