vidare till tv.nu
Mattemorden

Mattemorden

2015, Dokumentär, Drama, Sverige

Poliskommissarie Esther Zamani jagar en seriemördare. Esther ber matematikprofessorn Ronnie om hjälp med att lösa gåtorna. Serien är tänkt att uppmuntra tittaren till att vilja bli bättre på matematik.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Drama

  En kvinna hittas hängd på stadens biograf och på bioduken visas en matematisk ledtråd. Detta blir upptakten till poliskommissarie Esthers jakt på en seriemördare. Hon tar hjälp av Ronnie, professor i matematik, för att lösa de matematiska gåtorna.

 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Drama

  Esther hittar ytterligare ett mordoffer med matematiska ledtrådar kopplat till sig. En journalist från lokaltidningen visar intresse för seriemördaren. Ronnie gör bort sig genom att dyka upp onykter på sin dotter Karlas födelsedagsfest.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Drama

  MC-knutten Lennys avhuggna arm hittas och en intensiv jakt inleds för att rädda hans liv. Mattegeniet Ronnie blir övertygad om att han är mer inblandad i seriemorden än han vill vara, och samtidigt försöker han försonas med sin dotter Karla.

 • Avsnitt 4
  Dokumentär, Drama

  Systrarna Larsson ligger döda i sin cell, och poliskommissarie Esther får upp ett nytt spår. Ronnie som förföljs av medlemmar från den mystiska mattesekten Pythagoréerna, försöker samtidigt tackla sina privata problem.

 • Avsnitt 5
  Dokumentär, Drama

  Ronnie blir huvudmisstänkt när hans gamla kompis Sylve blir brutalt mördad. I en kamp med tiden försöker han tyda ett kryptiskt matematiskt meddelande som kanske kan rentvå honom.

 • Avsnitt 6
  Dokumentär, Drama

  Nya matematiska ledtrådar leder vidare i jakten på seriemördaren. När vännen Pia kidnappas måste Ronnie övertyga Esther om sin oskuld. Karla blir plötsligt bjuden på dejt av en säkerhetsvakt, och Ronnie inser att Karlas liv kan vara i fara.

 • Avsnitt 7
  Dokumentär, Drama

  Trots att säkerhetsvakten Jermund blir gripen och fängslas sker ett nytt mord. Så vem är mördaren? Karlas mattelärare låter eleverna räkna på mattemorden, och Ronnie och Esther försöker hitta den kidnappade Pia.

 • Avsnitt 8
  Dokumentär, Drama

  Karla har blivit kidnappad av mattemördaren. Ronnie och Esther tvingas in i mördarens sjuka lek där de måste lösa livsfarliga uppgifter. De möter mördaren i en sista fruktansvärd matematisk duell, där Karlas liv står på spel.