vidare till tv.nu
Håll koll på alla premiärer medsektionspartner

Dokumentär, Kriminalare

McMillion$

2020 • 55 min

1989-2001 svindlade det kriminella geniet “Uncle Jerry” det enormt populära McDonald’s-Monopolspelet på flera miljoner dollar i prispengar. Genom att stjäla viktiga speldelar från McDonald’s kunde Jerry handplocka vinnare, dupera myndigheterna och dela med sig av de orättfångna intäkterna. Bedrägeriet, som började bland familj och vänner, utvidgades snart till att innefatta en ensemble av skumma kåkfarare med kopplingar till maffian och intet ont anande medkonspiratörer.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Episode 1
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A1

  2001 får FBI-agenten Doug Mathews syn på en fascinerande post-it-lapp som fångar hans intresse. Det anonyma tipset nämner en bluff som rör det högt älskade McDonald's-Monopolspelet och en mystisk hjärna bakom det hela.

  HBO Nordic
 • Avsnitt 2 - Episode 2
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A2

  I hopp om att avslöja den mystiske "Uncle Jerry" utreder FBI två framträdande figurer som de misstänker har koppling till bedrägeriet: Jerome "Jerry" Jacobson, före detta polis och Gennaro "Jerry" Colombo, som kommer från en maffiafamilj på ostkusten.

  HBO Nordic
 • Avsnitt 3 - Episode 3
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A3

  Gennaro "Jerry" Colombos bror avslöjar hur bedrägeriet går till: "Uncle Jerry" skulle sälja de vinnande lotterna till Gennaro "Jerry" Colombo för en avgift. Colombo skulle sen hitta villiga köpare för en andel av prispengarna.

  HBO Nordic
 • Avsnitt 4 - Episode 4
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A4

  1998: Efter en bilolycka hamnar Gennaro "Jerry" Colombo på intensiven, varpå Jerome "Jerry" Jacobson letar nya rekryter. Några som går med i operationen är kåkfararen Andrew Glomb och den mormonske fastighetsutvecklaren Dwight Baker.

  HBO Nordic
 • Avsnitt 5 - Episode 5
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A5

  McDonald's-Monopol-bluffen skapar rubriker, men frågor kvarstår om Jerome Jerry Jacobson och identiteten på personen som tipsade FBI.

  HBO Nordic
 • Avsnitt 6 - Episode 6
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A6

  Regeringen lägger fram sin sak i rätten och Jerome Jerry Jacobson vittnar slutligen. I dag reflekterar de inblandade över vad de har lärt sig, vad de ångrar och de ringar på vattnet som en mans girighet skapade.

  HBO Nordic