Upphovsland: USA
Klipp från Street Food
1. Bangkok, Thailand
Avsnitt 1 - Bangkok, Thailand, Säsong 1
Kocken Jay Fai har inte alltid haft det lätt, men hon har blivit känd för sin egen version av tom yum-soppa - och har fått en Michelinstjärna för sina krabbomeletter.
2. Osaka, Japan
Avsnitt 2 - Osaka, Japan, Säsong 1
Toyo är den humoristiske och eldfängde kocken på en omtyckt izakaya i Osaka, staden som bland annat sägs ha gett upphov till okonomiyaki och takoyaki.
3. Delhi, India
Avsnitt 3 - Delhi, India, Säsong 1
På Delhis gator hittar man allt från knaprig chaat till kryddstark chole bhature, och varje smak har starka kopplingar till familjeberättelser och politisk historia.
4. Yogyakarta, Indonesien
Avsnitt 4 - Yogyakarta, Indonesien, Säsong 1
Längs gatorna finns delikatesser som gudeg och kassavanudlar, men den allra äldsta maträtten är jajan pasar. Och en kvinnas recept ger en inblick i det förflutna.
5. Chiayi, Taiwan
Avsnitt 5 - Chiayi, Taiwan, Säsong 1
Tofupudding. Soppa med fiskhuvuden. Getgryta. De familjeägda gatuköken i Chiayi bevarar Taiwans matlagningstraditioner.
6. Seoul, Sydkorea
Avsnitt 6 - Seoul, Sydkorea, Säsong 1
Bland matställena på marknaden Gwangjang finns några av Sydkoreas äldsta och mest älskade favoriter - från sojamarinerad krabba till nudlar som skurits för hand.
7. Ho Chi Minh-staden, Vietnam
Avsnitt 7 - Ho Chi Minh-staden, Vietnam, Säsong 1
Sniglar och ris med kött och ägg är vanliga inslag i Ho Chi Minh-stadens matkultur, som har formats av både historien och familjetraditioner.
8. Singapore
Avsnitt 8 - Singapore, Säsong 1
Putu piring, wontonnudlar, chilikrabba, ris med kyckling. Matförsäljarna i Singapore säljer några av landets favoriträtter, och här får vi en inblick i deras liv.
9. Cebu, Filippinerna
Avsnitt 9 - Cebu, Filippinerna, Säsong 1
Florencio Escabas drar nytta av markens och havets mångfald när han gör en ålsoppa som ligger många av öns invånare varmt om hjärtat.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback