vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Vintersport 2023/2024 – från längdskidor till skidskytte

Johannes Räihä
09 dec, 2023

Vintersporten är mer eller mindre helig i Sverige. Genom åren har vi sett en och annan legend passera – från Stenmark till Wiberg till Magdalena Forsberg. Nu är det vinter igen och dags för svenska folket att bänka sig framför tv:n och följa våra åkares framfart ute i världen. Därför har vi på tv.nu bestämt att samla all nödvändig info på ett och samma ställe. Det blir allt från tv-tider till datum och scheman. Vi delar upp det i mästerskap och i de olika grenarna för att göra det så enkelt som möjligt.

Alpint – världscupen 2023/2024

Datum: 28 oktober-23 mars
Sänds: Tävlingarna delas upp mellan SVT och Viasat. Kortfattat sänds alla tävlingar från Österrike i SVT och resten i Viasat och Viaplay.
Svenska medaljhopp: Det blev inga svenska medaljer under VM i alpint förra året. I Världscupen hamnade Sara Hector som bästa svensk på plats 10 på damsidan. På herrsidan såg det desto dystrare ut, där Kristoffer Jakobsen blev bästa svensk på plats 51 i totalen. Förhoppningsvis får vi se både dam och herr ta kliv i år!

Längdskidor 2023/2024

Datum: 24 november-17 mars
Sänds: Viaplay (streaming) samt V sport vinter och TV6.
Svenska medaljhopp: På sprintdistansen så har det som bekant sett riktigt bra ut för damerna, så förhoppningsvis fortsätter vår dominans där även den här säsongen. På herrsidan så står vårt hopp till William Poromaa.
Övrigt: Det är en mästerskapsfri säsong, vilket innebär att det varken är något OS eller VM i längd. Så förhoppningsvis och förmodligen får vi se många åkare som lägger stor vikt vid världscupen mellan november och mitten av mars.

Skidskytte – världscupen 2023/2024

Datum: 25 november-17 mars 2024
Sänds: SVT1 och SVT Play
Övrigt: Världscupen i skidskytte drar igång i Östersund 25 november och avslutas i Canmore, Kanada 17 mars. Nytt för i år är att det blir två tävlingar i Nordamerika – både i ovan nämnda Canmore, men också i Soldier Hollow, USA.
Svenska medaljhopp: Sverige hade höga förväntningar på sig under förra året, men levde kanske inte riktigt upp till den högt satta ribban. Bäst på damsidan blev Hanna Öberg, som kom femma totalt. På herrsidan var det Martin Ponsiluoma, som även han kom på en femteplats i totalen. Förhoppningsvis kan åkare som Elvira Öberg och Sebastian Samuelsson hoppa upp ett par placeringar.

Skidskytte-VM 2024

Datum: 7-18 februari
Plats: Nove Mesto, Tjeckien
Sänds: SVT1 och SVT Play.
Svenska medaljhopp: Precis som i världscupen så har Sverige ett ganska bra lag på pappret. Men det gäller att att klickar. Då kan det bli ett roligt VM, där man ska hålla koll på ovan nämnda Öberg-systrarna, Martin Ponsiluoma med flera.

Du hittar vintersportens tablå hos oss på tv.nu HÄR.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer