vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Film 2024 – bäst hittills att streama enligt tv.nu

Johannes Räihä
11 maj, 2024

Streamingdjungeln växer sig tätare för varje år och streamingtjänsterna blir bara fler och fler. Därför blir det också svårare att hitta rätt. Vilka filmer har egentligen varit bäst att streama 2024? Vi på tv.nu satte oss ned och listade våra favoriter så här långt.

Här är bästa filmerna 2024 hittills.

Stranger Things-stjärnan Millie Bobby Brown gör ett nytt dyk ned i fantasyvärlden. För den 8 mars var det premiär för den mörka fantasyhistorien Damsel. Filmen kretsar kring en ungmö som gifter sig med en prins – bara för att inse att kungafamiljen vill offra henne till gudarna för att återbetala en uråldrig skuld. Hon kastas ned i en grotta med endast en eldsprutande drake som sällskap, vilket gör att hon måste använda all sin list för att överleva.

I den nya Disneyfilmen Önskan får vi följa med till det magiska kungariket Rosas, där idealistiska och smarta Ashi gör en önskan så pass stor att den besvaras av en kosmisk kraft, en liten boll av gränslös energi vid namn Star. Tillsammans konfronterar Asha och Star en fiende: kung Magnifico – för att rädda hennes folk och bevisa att när en modig människas vilja slås ihop med stjärnornas magi, kan underbara saker hända. Önskan är ett mysigt familjedrama och musikalfilm med medryckande musik – piggar upp!

Nyligen blev den flerfaldigt Oscarsbelönade Poor Things tillgänglig att streama på Disney+. Historien kretsar kring en ung flicka som dör, men som väcks till liv av en vetenskapsman. Problemet är bara att hon vaknar upp i en vuxen kropp, vilket gör att hon måste lära sig livet och utforska vuxenvärlden.

Christopher Nolans mästerverk kretsar, inte helt otippat, kring atombomben och dess uppfinnare – fysikern Robert Oppenheimer. Hans monstruösa skapelse kom att förändra inte bara hans liv, utan också hela den värld vi lever i. Åtta Oscarsstatyetter blev det totalt – så se till att streama filmen här nedanför.

17 januari var det streamingpremiär för den omtalade sci-fi-thrillern The Creator. Den utspelar sig 50 år in i framtiden, där människan har hamnat i krig med en artificiell intelligens. Vi följer vi en härdad krigsveteran som ger sig ut för att hitta sin försvunna fru – och ta sig in bakom fiendens linje.

Många har säkert sett verklighetsbaserade dramat Alive, som kretsar kring den uppmärksammade flygkraschen i bergskedjan anderna 1972 där en stor grupp passagerare överlever och tvingas göra allt för att inte dö ute i vildmarken. Den 4 januari var det premiär för en ny tolkning av händelserna – Society of the Snow. 

12 januari var en stor dag för alla filmälskare där ute, för då hade nämligen Martin Scorseses nya generationsdrama Killers of the Flower Moon streamingpremiär på Apple TV+. Året är 1920, Oklahoma, där medlemmar ur Osage-stammen mördas systematiskt i det oljerika reservatet. Det är ond bråd död, korruption och människans allra mörkaste sidor som skildras i dramat.

I det här verklighetsbaserade dramat så får vi se hur kvinnorna på Newsnight-redaktionen lyckades övertala Buckingham Palace till att få till intervjun med Prins Andrew 2019. En intervju som blev världskänd eftersom hans relation till den ökända och dömda pedofilen Jeffrey Epstein lyftes under programmet.

I februari var det dags för en helt ny Beck-film, som går under titeln Beck – Dödläge. I filmen får vi se Josef återvända till sin tjänst och när en man med ett gediget brottsregister hittas brutalt mördad i sitt hem kallas Beckgruppen in på nytt.

Vill du hitta ännu fler filmer? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till IMDb-betyg.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy