vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

6 bra svenska polisserier du inte får missa

Johannes
Johannes
07 mar, 2023

Senaste åren har det producerats flera sevärda svenska serier på tema polis - och folk verkar helt klart uppskatta att få en dramatiserad inblick av det arbete som lagens långa arm utför. Vi på tv.nu guidar dig till det bästa inom streaming – precis som alltid. Här har vi plockat ihop en lista på några svenska polisserier som vi anser att ni inte får missa.

Den dansk/svenska-polisserien Förhöret hade premiär 2019. I första säsongen fick vi se hur polisen Björn skickas till bårhuset för att undersöka en kropp. På plats inser han till sin förfäran att det är hans egen dotter som ligger avliden framför honom. Nyligen fick vi se premiären av den tredje säsongen, där svenska Sverrir Gudnason och Evin Ahmad dyker upp – så passa på att njuta av en krimserie av hög kvalitet!

I i år är det det 27 år sedan den klassiska filmen Jägarna hade premiär. Men ifall någon har missat det så har historien också blivit producerad som serie, återigen med Rolf Lassgård i huvudrollen. Passa på att streama serien här nedanför!

I början av 2020 hade SVT:s nya kriminaldrama Tunna blå linjen premiär och blev en av årets mest omtalade – och slog tittarrekord. Serien utspelar sig i Malmö och följer en grupp poliser i deras slitiga arbetsdagar, där det visar sig att det inte alltid är lätt att hålla isär privatliv och jobb. Serien ger en mörk men samtidigt nyanserad bild av polisyrket. Förra året hade säsong 2 premiär och den platsar helt klart på listan över svenska polisserier.

Ett tillskott i genren heter Huss, som hade premiär under 2021. Serien kretsar kring Katarina Huss som börjar som polis och måste lära sig att klara den hårda vardagen på Göteborgs gator. Samtidigt verkar hennes kollegor dölja något och snart dras hon in i en härva av korruption och svek. I huvudrollen ser vi Karin Franz Körlof som vi känner igen från Vår tid är nu.

Kriminaldramat Bäckström har sedan premiären varit en stor favorit hos tv.nu-besökarna. I huvudrollen ser vi Kjell Bergqvist som spelar den självgode mordutredaren Evert Bäckström. Serien bygger på Leif GW Perssons böcker och handlar om ett brott där ett kvinnokranium hittas i skärgården. Ett mysterium som bara växer och växer ju mer offrets identitet klarläggs. Två säsonger ute för streaming här nedanför!

När svenskar och danskar gör TV ihop blir det bevisligen bra. Kriminalaren Bron gjorde snabbt succé och har genom åren blivit en riktig klassiker inom genren. I den får vi följa historien om den den svenska polisen Saga Norén (Sofia Helin) och danska polisen samarbetar för att lösa svårlösta mordfall.

Letar du efter något helt annat – eller ännu fler svenska polisserier – så hittar du det mesta i vår guide. Där kan du filtrera på genre, årtal och betyg med mera. Du hittar guiden här.

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy