vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

10 bästa filmerna någonsin – enligt betygen

Johannes Räihä
25 feb, 2024

Att hitta en bra film att se är kanske inte det svåraste – det finns ganska många sådana. Men att hitta guldkornen är desto svårare. Ni vet de där filmerna som verkligen sticker ut och berör, som ofta blir tidlösa klassiker som älskas av generation efter generation. För att ni ska slippa leta så har vi på tv.nu listat topp 10, kort och gott. Här är de bästa filmerna någonsin – enligt betygen på filmsiten IMDb.

Som vanligt så guidar vi på tv.nu till allt inom tv och streaming. Vill ni botanisera bland andra filmer, serier eller program att streama kan ni göra det här!

Nyckeln till frihet – IMDb: 9,3

Andy Dufresne är oskyldig till ett dubbelmord, men döms till dubbla livstidsdomar och hamnar i det korrupta Shawshank-fängelset 1947 – men han börjar direkt att planera sin rymning. Nyckeln till frihet ses av många som en av filmhistoriens allra bästa, så passa på att njut av en sann klassiker som faktiskt har det allra högsta betyget för en film på IMDb just nu. Bästa filmen genom tiderna, om man ska tro betyget helt enkelt.

Gudfadern – IMDb: 9,2

En kultrulle som de flesta kanske sett någon gång eller två, det är en film som man kan se hur många gånger som helst. För er som inte sett den än, så handlar filmen om maffialedaren Vito Corleone (Marlon Brando) och hans söner som håller New Yorks undre värld i ett järngrepp med sina skoningslösa metoder. Ni bör förstås se Gudfadern II och Gudfadern III också.

The Dark Knight – IMDb: 9,0

Batman har tillsammans med åklagaren Harvey Dent och polischef Jim Gordon bestämt sig – Gotham ska en gång för alla bli fritt från brottslingar och kriminalitet. Då dyker den genialiske brottslingen Jokern upp och sätter käppar i hjulet för brottsbekämpartrion. The Dark Knight räknas som en av de bästa inom genren superhjältar. Du streamar den här nedan.

Schindler’s List – IMDb: 9,0

Schindler’s List är baserad romanen Schindlers Ark och kretsar kring Oscar Schindler. En man som är medlem i nazistpartiet och en lyckad affärsman i 1930- och 1940-talets Tyskland. Han lyckas rädda nästan 1 100 judar från att gå en säker död till mötes genom att använda sig av byråkratiska kryphål på ett listigt sätt. Filmen är kanske en av Spielbergs mest framgångsrika sett till de priser som han blev tilldelad. Han var bland annat nominerad i 12 olika kategorier på Oscarsgalan och vann 7 av dem.

Den avslutande delen av Härskarringen-trilogin är en riktig långkörare även den. Sagan om Konungens återkomst klockas in på 201 minuter (och på hela 263 i extended edition!) vilket gör att den med lätthet kvalar in på den här listan. Ni hittar filmen här nedanför.

Pulp Fiction – IMDb: 8,9

Två torpeder som ska utföra uppdrag åt sin chef, en boxare som ställer upp i en riggad match, ett par rånare och frun till en maffiaboss. Fyra stycken livsöden som flätas samman i en historia som är fylld av våld och hämnd. Pulp Fiction kanske är Quentin Tarantinos mest kända och hyllade verk. En film du bara måste se – den är helt enkelt en av de bästa filmerna någonsin.

Forrest Gump  – IMDb: 8,8

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman.

Klassiker från 1967! Två fifflare får höra talas om en stor skatt, en kista full av guld som grävts ner på en kyrkogård. Kumpanerna litar inte särskilt mycket på varandra, men tvingas ändå samarbeta för att hitta skatten. Samtidigt har en tredje skurk fått nys om guldet. Har man inte sett Den gode, den onde, den fule så är det dags nu.

Inception – IMDb: 8,8

Tjuven Cobb (Leonardo DiCaprio), som till vardags stjäl viktiga företagshemligheter genom folks drömmar och undermedvetna, tvingas till att göra någonting nytt: plantera idéer i någons medvetande. Inception är en maxad och komplex actionfilm som utforskar det mänskliga sinnet.

Fight Club – IMDb: 8,8

Jack hatar sitt vanliga liv och när han träffar Tyler Durden är det en revolution i hans tillvaro. Tillsammans startar de en hemlig klubb som breder ut sig till en större och större verksamhet, men samtidigt får Tyler allt mer kontroll över Jack. Är Fight Club en av de bästa filmerna någonsin? Absolut.

Vill du hitta ännu fler filmer? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till IMDb-betyg.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy