vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Netflix 2024: guide till priser och abonnemang

Johannes Räihä
12 mar, 2024

Det är över 10 år sedan streamingtjänsten Netflix lanserades. Sedan dess har den vuxit till att bli en av världens allra största aktörer inom streaming. På Netflix hittar du allt från serier till filmer och dokumentärer. Vilket pris? Vilka serier är populära och hur gör man för att titta på Netflix? Netflix – allt du behöver veta.

Vad är Netflix?

Netflix är en så kallad abonnemangsbaserad streamingtjänst. Det innebär att du kan se allt från filmer till serier när du vill – utan reklamavbrott via din mobil, dator eller din TV.

Netflix priser 2024

Vad kostar Netflix? Det finns tre olika priskategorier, beroende på vad du vill ha för videokvalitet och hur många skärmar du vill kunna streama på samtidigt etc. Den billigaste kallas för basic och kostar 99 kr i månaden, följt av standard för 129 kr per månad och premium till en kostnad av 179 kr. per månad.

Basic
Pris: 99 kr.
Videokvalitet: bra videokvalitet i HD (720p)
Antal enheter samtidigt: 1
Antal enheter du kan ladda ned på: 1

Standard
Pris: 129 kr.
Videokvalitet: Utmärkt videokvalitet i full HD (1080p)
Antal enheter samtidigt: 2
Antal enheter du kan ladda ned på: 2

Premium
Pris: 179 kr.
Videokvalitet: Netflix bästa videokvalitet i Ultra HD (4K och HDR)
Antal enheter samtidigt: 4
Antal enheter du kan ladda ned på: 6
Övrigt: rumsligt ljud tillgängligt.

Billigare Netflix i framtiden?

För att få fart på tillväxten så lanserade Netflix en ny prismodell i ett flertal länder under slutet av 2022, bland annat i USA, Australien och Tyskland. Det är en modell som är billigare än i nuläget, men där man istället får se reklam då och då på mellan 15-30 sekunder. I USA ligger det abonnemanget på cirka 80 svenska kronor. Men innan bolaget går vidare med modellen till fler länder vill man utvärdera utfallet – så i dagsläget finns inga spikade planer på att lansera det i Sverige.

Vad är populärt på Netflix?

Här kommer ett axplock av Netflix mest populära serier och filmer senaste åren (som finns tillgängliga just nu).

Serier
La Casa de Papel
House of Cards
Ozark
Stranger Things
The Crown

Filmer
Don't Look Up
Shutter Island
På västfronten intet nytt
Her
The Social Network

Hur tittar man på Netflix?

Idag finns det många olika sätt att titta på Netflix – de flesta mobiltelefoner och datorer fungerar utmärkt att använda, så även chromechast på din TV och så vidare. Det som krävs i samtliga fall är en internetanslutning. I telefon, surfplatta och smart-tv kan du ladda ner appen. Vill du kolla på Netflix via din dator så går du helt enkelt in i din webbläsare och loggar in här.

Netflix – uppsägningstid och bindningstid

Netflix har varken bindningstid eller uppsägningstid. Det innebär att så fort du säger upp abonnemanget så kommer du heller inte bli fakturerad någon mer gång. Du kan fortsätta använda kontot tills faktureringsperioden är över så att säga.

Netflix utomlands

Många undrar om det går att se Netflix utomlands och svaret är ja – i nästan alla länder. Tjänsten finns tillgänglig i runt 190 länder, så det är med ett fåtal undantag tillgängligt överallt. Däremot får du vara beredd på att utbudet varierar mellan länderna.

Vill du botanisera bland Netflix innehåll kan du göra det i vår streamingguide. Där kan du filtrera på både årtal, IMDb-betyg, genre och mycket mer.


Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy