vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

14 bästa serierna på Netflix 2023

Johannes Räihä
18 okt, 2023

Netflix filmbibliotek är stort, vilket är bra på ett sätt. Men det kan vara svårt att hålla koll och hitta rätt. Därför har vi samlat de bästa serierna på Netflix från senaste tiden. Det blir en blandning av action, komedi och fantasy. Något för alla smaker med andra ord. Precis som vanligt guidar vi på tv.nu till allt inom streaming – så är du sugen på något helt annat att titta på kan du filtrera fram exakt det du behöver här.

Återigen äntrar Netflix skräckmästare Mike Flanagan streamingscenen med miniserien Huset Ushers undergång. Där har regissören plockat från Edgar Allan Poes verk, mixat med en skopa inspiration från HBO:s succé Succession – och med varsam hand lagt på sin säregna mörka estetik. Historien i sig kretsar kring en extremt förmögen företagsledare, vars nära och kära av någon anledning dör en efter en. Välskrivet, smart och spännande. Funkar även för er som vanligtvis inte brukar konsumera skräck.

Nyligen var det premiär för den nya svenska dramaserien Tore, där vi bland annat hittar William Spetz och Peter Haber i rollerna. Historien kretsar kring en 27-åring som efter ett dödsfall i familjen hamnar i en destruktiv värld fylld av sex, alkohol och droger. Ni hittar serien här nedanför!

En av de mest omtalade premiärerna senaste tiden är Netflix thrillerserie Who is Erin Carter? där vi faktiskt hittar en svensk skådis i huvudrollen. Evin Ahmad, som ni känner igen från Snabba Cash, spelar en mamma som lever sitt stilla liv i Spanien där hon jobbar som lärare. Men efter ett att ha hamnat mitt i ett rånförsök i en matvarubutik visar det sig att hon sitter på oanade kunskaper i närstrid. Så frågan är – vem är egentligen Erin Carter?

Det var ett par år sedan vi fick njuta av den pricksäkra samhällssatiren Black Mirror, men nyligen återvände serien för en sjätte säsong. Den sägs vara något annorlunda och mer oförutsägbar än tidigare säsonger – så missa inte nya avsnitten av den dystopiska Black Mirror.

Den fruktansvärda opioidkrisen i USA har skördat tusentals, kanske hundratusentals, offer. I den här verklighetsbaserade miniserien länkas fyra historier och öden samman. I centrum står ett läkemedelsbolag som tjänat miljarder dollar på krisen: Purdue Pharma.

Är du ute efter spänning är det här tyska nervkittlande kidnappningsdramat något för dig. Vi följer en kvinna som lyckas fly från fångenskap tillsammans med sin dotter, men det är något mystiskt med henne. Polisen anar oråd och börjar utreda ett 13 år gammalt fall, som fortfarande är olöst, och en mörk sanning träder fram.

I Netflix nya kriminaldrama Barracuda Queens så följer vi fem svenska tjejer som är beredda att göra allt för att upprätthålla sin exklusiva livsstil. Genom att råna överklassen i Stockholms välbärgade områden så lyckas man bibehålla sin makt – baserad på den ökända Lidingöligan som härjade under 90-talet. Missa inte svenska Barracuda Queens här.

Familjen Bridgerton, baserad på Julia Quinns romanserie med samma namn, gjorde stor succé på Netflix under 2020. Ett modernt kostymdrama som utspelar sig i 1800-talets England. I maj var det premiär för en spin off till serien. Den går under titeln Queen Charlotte: A Bridgerton Story och kretsar kring drottning Charlottes resa till makt och framgång.

En av de mest sedda Netflix-serierna senaste veckorna heter The Diplomat. Som titeln skvallrar om så kretsar det kring en diplomat – i det här fallet en amerikansk sådan. För när brittiska flottan utsätts för ett bombdåd strax utanför Iran utses Kate Wyler som ny amerikansk ambassadör i London, där hon måste balansera ett kaosartat arbete med sitt krisande äktenskap.

I centrum av den här dramakomedin hittar vi två för varandra okända personer – Amy Lau och Danny Cho, vars liv förändras efter en trafikolycka. Incidenten lyckas på något sätt bita sig fast i de båda huvudpersonernas medvetande och upptar mer och mer av deras vakna tid. Tillhör en av Netflix bästa serier senaste tiden enligt vår redaktör – missa inte!

En av Netflix mest populära serier senaste tiden heter The Night Agent. I den följer vi en ung FBI-agent som kastas in en stor konspiration med känningar hela vägen upp i Vita Huset och den absoluta makteliten. Men hinner han avslöja de ansvariga i tid?

I det tydligt segregerade Outer Banks har myten om en stor guldskatt cirkulerat i hundratals år: ett stort skepp ska ha förlist med guld värt 400 miljoner dollar, men ingen har någonsin lyckats hitta skatten. När en grupp lokala, fattiga ungdomar plötsligt hittar en ledtråd till var skeppet kan finnas så dras de snabbt in i ett drama där det visar sig att det finns flera farliga typer som är ute efter att hitta skeppet först. 23 februari återvände ungdomarna i Outer Banks för en tredje säsong.

Den spanska kriminalaren Flickan i snön hade premiär så sent som i slutet av januari och toppar just nu Netflix topplista över mest sedda just nu. Historien kretsar kring det mystiska försvinnandet av en 5-årig flicka och en journalist som väljer att engagera sig i fallet för att lyckas hitta henne igen.

Är man ute efter en mer barnförbjuden serie så är Sex/Life något för dig. I den följer vi en uttråkad hemmafru, som lever ett stilla familjeliv när hennes ex plötsligt dyker upp i skinnjacka och skakar om hennes värld. Nyligen kom den andra säsongen ut, så det är bara att passa på!

Vill du botanisera bland Netflix innehåll kan du göra det i vår streamingguide. Där kan du filtrera på både årtal, IMDb-betyg, genre och mycket mer.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer