vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

10 bästa serierna hittills 2024 – från krim till drama

Johannes Räihä
09 maj, 2024

Vårsolen tittar försiktigt fram och man börjar skymta ett slut på vintern. Det innebär att vi är ett par månader in i 2024 och börjar bli dags för en sammanställning av de bästa serierna som vi bjudits på hittills i år.

Som vanligt guidar vi på tv.nu till allt inom både tv och streaming. Så hos oss kan du vara säker på att du hittar det mest sevärda just nu. I vår streamingguide kan du bland annat filtrera på IMDb-betyg, årtal och genre – ta dig en titt här.

När familjens patriark och godsherre går bort så ärver sonen Eddie ägorna. Det visar sig att hans pappa bar på en stor hemlighet: på gården hade han gömt ett stort weedimperium – och dess ägare vägrar ge sig av. Nu är det upp till Eddie att lösa det hela. The Gentlemen är en spin-off på filmen med samma namn från 2019.

Vi har under tre säsonger fått följa med i tre olika mordmysterium i kriminalserien True Detective, som blivit en tittarfavorit hos crimefantaster världen över. Nu finns ytterligare en säsong att se, där stjärnan Jodie Foster och fd. proffsboxaren Kali Reis spelar två polisutredare. Den går under titeln ”Night Country” och utspelar sig i Alaskas karga ödemark, där flera forskare plötsligt försvinner.

I det här verklighetsbaserade dramat så får vi följa en ung amerikan som flyttar till Tokyo, där han satsar allt på att bli journalist på stan största tidning. När han hamnar på kriminalavdelningen så nosar han upp två olika dödsfall som verkar hänga ihop, vilket ska leda in honom på en mörk stig ner i Tokyos undre värld. Tokyo Vice återvände för säsong 2 den 8 februari – du hittar serien nedanför.

4. Fallout – Amazon Prime

Fallout – som hade premiär nyligen – ser vi hur en kärnvapenkatastrof ödelägger världen som vi känner den och tvingar ner de överlevande i underjordiska bunkrar. Drygt 200 år senare följer vi den unga kvinnan Lucy, som väljer att bege sig upp till den outforskade ytan för att leta rätt på sin bortrövade pappa. Där möts hon av allt från enorma monster, prisjägare, genförändrade djur och kannibaler. Det är fartfyllt, roligt, blodigt och sevärt.

The Last Airbender är sedan tidigare en klassiker och finns både som animerad serie och film. Nu finns Netflix egna live-action-version att se, där den unga och begåvade Aang, tillsammans med sina vänner, gör allt för att rädda världen mot eldnationen. Ett visuellt äventyr fullt av häftiga effekter – passar att se med de lite äldre barnen i familjen.

6. Shōgun – Disney+

I dagarna var det premiä för ett historiskt drama (och som utspelar sig i 1600-talets Japan, där maktkamperna och intrigerna duggar tätt. Vi får se hur den lokala adelsmannen Yoshii Takagara och den skeppsbrutna engelsmannen John Blackthorne börjar samarbeta mot gemensamma fiender. Omtalad premiär på Disney+.

7. Ripley – Netflix

Många av er har säkert sett The Talented Mr. Ripley från 1999. I april var det dags för serien att ha premiär – den här gången går den under titeln Ripley. I huvudrollen får vi se Andrew Scott spela Tom Ripley, som lever ett guldkantat liv i Italien, samtidigt som befinner sig i en ständig katt-och-råtta-lek med polisen. Finns att streama nedanför.

8. The Regime – HBO Max

Den mörka komedin The Regime, ledd av Kate Winslet, skildrar livet för en envåldshärskare i ett fiktivt centraleuropeiskt land. Tittaren får följa med under ett år då diktaturen börjar krackelera och saker och ting förändras. Hade premiär 4 mars på HBO Max.

9. Baby Reindeer – Netflix

Senaste tiden har det varit mycket snack om Netflix nya verklighetsbaserade stalker-drama Baby Reindeer, som baseras på komikern Richard Gadds upplevelser. Serien utspelar sig i London och kretsar kring bartendern Donny, som försöker slå igenom som komiker. När han en dag bjuder en okänd kvinna på en kopp te leder det till oanade konsekvenser – hon börjar stalka Donny. Baby Reindeer bjuder på oerhört stark tittning som inte lämnar någon oberörd.

Steven Spielberg och Tom Hanks har tidigare samarbetat och skapat stora krigsdraman tillsammans, bland annat i den kultförklarade Band of Brothers. Nu är det dags igen. Duon står bakom Apple TV+ nya Masters of the Airdär berättandet återigen nedslag i andra världskriget. Den här gången riktas blickfånget mot luften och en grupp sitrdspiloter som stred mot Tyskarna under kriget.

Vill ni få fler tips från oss på redaktionen så kommer vi flera gånger i veckan ut med listor på våra favoritserier, nyheter, trailers och mycket annat. Kika här!

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy