vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Oscarsvinnare 2024 – här streamar du filmerna

Johannes Räihä
13 mar, 2024

Natten mellan söndag och måndag så gick den prestigefulla Oscarsgalan av stapeln. Stjärnorna samlades på röda mattan och miljontals tittare världen över följde festen hemifrån. Galans stora vinnare blev förstås Christopher Nolans hänförande drama Oppenheimer, men vilka fler filmer prisades? Det vet vi. Här nedanför hittar du samtliga vinnande filmer som finns att streama just nu.

1. Barbie

En av årets mest omtalade filmer heter Barbie. Ja, det stämmer faktiskt. Den Barbie och den Ken, som tolkas av Margot Robbie och Ryan Gosling. Själva historien utgår från Barbie Land, där allt är perfekt, hela tiden – till dagen då Barbie vaknar med platta fotsulor och inte allt är perfekt längre. Något måste göras, så hon beger sig till den verkliga världen för att ställa allt till rätta – vilket leder till en existentiell kris.
Finns att streama på: Viaplay/HBO Max/SF Anytime/iTunes

Christopher Nolans mästerverk kretsar, inte helt otippat, kring atombomben och dess uppfinnare – fysikern Robert Oppenheimer. Hans monstruösa skapelse kom att förändra inte bara hans liv, utan också hela den värld vi lever i. Åtta Oscarsstatyetter blev det totalt – så se till att streama filmen här nedanför. Finns att streama på iTunes, Viaplay, SF Anytime. Den kommer gå att streama på Skyshowtime från och med 21 april.

Den brittiska författaren Roald Dahl känner många igen för verk som Kalle och Chokladfabriken, Matilda och Fantastic Mr. Fox. I September var det premiär för en filmatisering av hans bok The Wonderful Story of Henry Sugar. Den kretsar kring en man som se in i framtiden och se igenom föremål, som bestämmer sig för att dra nytta av sin gåva – genom att fuska i spel och dobbel. Finns att streama på Netflix.

Det semibiografiska dramat The Holdovers utspelar sig i början av 70-talet, där professorn Paul stannar kvar på universitetet över jullovet för att mer eller mindre vara barnvakt åt ett en liten grupp elever som inte har någonstans att ta vägen under ledigheten. Där bildar han ett speciellt band med en problemtyngd elev: den 17-åriga Angus och chefskocken Mary. Da'Vine Joy Randolph, som spelar Mary, vann en Oscars i kategorin Bästa kvinnliga skådespelare i biroll. Finns att streama på: iTunes.

En av årets mest omdebatterade filmer heter Poor Things, där Emma Stone spelar Bella Baxter: en ung kvinna som dött och sedan lappats ihop och återupplivats av en vetenskapsman. Men som barn i en vuxen kropp måste hon lära sig hur det är att vara människa och utforska både världen och sig själv. Filmen tilldelades hela fyra statyetter, bland annat i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.

I vår streamingguide hittar du tusentals filmer och serier för alla humör – så besök gärna den här!

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy