vidare till tv.nu
Kiva klarar allt!

Kiva klarar allt!

Nick JR, Lör 23 mars 11:04 - 11:18

Animerat, Barnprogram, Irland, Säsong 1, Avsnitt 48

Det är ett hål i Nannis strykbrädsöverdrag. Kiva och Hannes vill hjälpa henne hitta det perfekta materialet för att laga det. Ett roligt äventyr som inte bara innebär vindsurfing när de korsar den tuffa terrängen i Tvättlandet.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • 01:00Avsnitt 1 - Tidsresan
  Animerat, Barnprogram

  Nanni ska laga pakora men tycker det är pilligt att skala de kokta äggen. Kiva och Hannes vill hitta ett gigantiskt ägg för att göra det lättare för henne. Ett dinosaurieägg skulle vara stort nog, men var hittar de ett sådant?

 • 01:00Avsnitt 2 - Cowboy-Kiva
  Animerat, Barnprogram

  Nanni och Kiva är upptagna med att kratta löv i trädgården, men det är alldeles för blåsigt. Kanske vilda västern är ett ställe där man kan lära sig kratta?

 • 01:00Avsnitt 3 - Regnbågen
  Animerat, Barnprogram

  Nannis paraply blåser sönder av en vindstöt så Kiva & Hannes gör ett oförstörbart paraply åt henne. Men när en häftig kastvind lyfter upp dem på en regnbåge måste de tänka ut ett sätt att ta sig hem innan solen får regnbågen att försvinna.

 • 01:00Avsnitt 4 - Vattnet vi väntar på
  Animerat, Barnprogram

  Nanni tar hand om hennes grannes fisk, men han syns inte till i sin fiskskål. Kiva och Hannes uppfinner dykardräkter för att kunna leta efter den försvunna fisken.

 • 01:00Avsnitt 5 - Abrakadangus
  Animerat, Barnprogram

  Nannis dammsugare har gått sönder så hon behöver sin gamla mattpiska, men kan inte hitta den. Kiva och Hanne letar efter den på en flygande matta.

 • 01:00Avsnitt 6 - Kalas-ön
  Animerat, Barnprogram

  Hannes ballong flyger iväg och han kan inte nå den. Kiva konstruerar en varmluftsballong så att de ska kunna flyga ifatt den. Men det är svårare än barnen tror och de behöver hjälp av upptäcktsresanden Nanni.

 • 01:00Avsnitt 7 - Nannis stjärnor!
  Animerat, Barnprogram

  Kiva och Hannes ska titta på stjärnor med Hannes nya teleskop, men det fungerar inte. Nanni har tappat sina glasögon och kan inte laga det, så barnen flyger ut i rymden för att se om glasögonen har sugits in i ett svart hål.

 • 01:00Avsnitt 8 - Blomsterbarn
  Animerat, Barnprogram

  Hannes råkar ha sönder Nannis blomkruka, så Kiva föreslår att de ska leta rätt på en ny på Lotusberget. Med hjälp av jetpacks når de toppen och hittar en fin kruka. Men att ta sig hem är ingen dans på rosor med Angus på släp.

 • 01:00Avsnitt 9 - Isbrytare
  Animerat, Barnprogram

  Det är en solig dag och Nanni ska göra lite uppfriskande falooda att dricka. Men Nannis frys har gått sänder - och ingen is, ingen falooda. Kiva, Hannes och Angus ger sig ut på ett Antarktis-äventyr för att hitta den perfekta istappen.

 • 01:00Avsnitt 10 - Mus i huset
  Animerat, Barnprogram

  Vem har knaprat på Kivas kaka? Har de en mus i huset? Kiva och Hannes konstruerar en mekanisk katt, Robo-katt 9000, för att hjälpa dem hitta musen - bara för att upptäcka att musen är någon de inte hade väntat sig.

 • 01:00Avsnitt 11 - Resan till soffans medelpunkt
  Animerat, Barnprogram

  Nanni har tappat en liten skruv till sina glasögon i soffan, så Kiva & Hannes bygger en krympstråle och de två mini-utforskarna (och Angus) beger sig in i den enorma soffan för att hitta den försvunna skruven.

 • 01:00Avsnitt 12 - Den avskyvärda rör-grejen
  Animerat, Barnprogram

  Det är vinter, Nannis värmesystem är kaputt, och rören låter skumt. Kiva och Hannes undersöker detta med en båt som kan köra genom vattenrören. De hittar källan till oljudet, men det är inte något dom hade väntat sig!

 • 01:00Avsnitt 13 - Film-tältet
  Animerat, Barnprogram

  Det är filmkväll men Nannis projektor har gått sönder. Medan hon letar efter en ny lampa, reser Kiva, Hannes och Angus med en rickshaw till Indien för att hitta bakgrunden (och Bollywood-filmen!) för deras kväll.

 • 01:00Avsnitt 14 - Kokosnötsön
  Animerat, Barnprogram

  Nanni har glömt att köpa kokosnöt som hon ska ha i sin kokosnötskaka, så Kiva, Hannes och Angus seglar till Kokosnötsön. De hittar en kokosnöt (och en kaxig apa!) men måste skynda sig hem innan vulkanen exploderar!

 • 01:00Avsnitt 15 - Solsökarna
  Animerat, Barnprogram

  Nanni sätter upp solpaneler på sitt hus, men har inte nog med solsken för att ladda dem. Kiva och Hannes åker med en underjordisk rutschkana till andra sidan av jordklotet där det fortfarande är dag och samlar in solsken!

 • 01:00Avsnitt 16 - En hare till katt
  Animerat, Barnprogram

  Katten herr Lilleman sitter i Nannis träd. Låter som ett jobb för brandmännen Kiva och Hannes! Men deras jobb hindras av brandstationshunden Angus som hellre vill skrämma än att rädda. Dessutom är Hannes rädd för ekorrar.

 • 01:00Avsnitt 17 - Cricketmaskinen
  Animerat, Barnprogram

  Kiva och hennes pappa vill lära Hannes spela cricket, men Kivas pappa har en bruten arm. Kiva designar en automatisk bollkastarmaskin och när Angus plockar fram konfettikanonen krävs en episk ändring för att rädda dagen.

 • 01:00Avsnitt 18 - Fjärilsskådarna
  Animerat, Barnprogram

  En sida i Nannis älskade gamla fjärilsalbum - med en teckning av en Mexikansk Svalstjärt - har försvunnit. Ungarna reser till Mexiko för att hitta fjärilen och ritar av den för att göra Nannis album komplett.

 • 01:00Avsnitt 19 - Resan under jorden
  Animerat, Barnprogram

  Medan de hjälper Nanni att städa hittar Kiva och Hannes ett gammalt fotografi på Nanni och Jitesh med en tidskapsel. En karta på baksidan av fotot leder till ett underjordiskt äventyr för att hitta den gömda tidskapseln!

 • 01:00Avsnitt 20 - Roten till problemet
  Animerat, Barnprogram

  Nanni har ställt upp i en grönsaksodlar-tävling men i hennes trädgårdsland blir morötterna små! Kiva och Hannes tar en sida ur boken om Jack och Bönstjälken och reser till Jättens trädgård på jakt efter en jättemorot.

 • 01:00Avsnitt 21 - Diagnos: busig
  Animerat, Barnprogram

  Stackars Angus har skadat tassen. Som tur är finns dr. Kiva och dr. Hannes där och hjälper honom. En röntgen ger ingenting, så man gör en speciell hundskanning. Men som Angus stojar på inser våra veterinärer att diagnosen är busig hund.

 • 01:00Avsnitt 22 - Expresspaket
  Animerat, Barnprogram

  Nanni har gjort en bröllopspresent till sin kusin Devika men är för sen med att skicka den. Huvudbonaden till elefanten kommer aldrig fram till Indien i tid om inte Kiva och Hannes kommer på nåt. Dags för specialleverans med flygskoter.

 • 01:00Avsnitt 23 - Spöklikt uppdrag
  Animerat, Barnprogram

  Det är Halloween men Nanni har ingen förklädnad. Så häng med på spöktåget när Kiva och Hannes ger sig ut efter den perfekta dräkten. Men när tåget spårar ur behöver de några magnetiska modifieringar för att avsluta sitt spöklika uppdrag.

 • 01:00Avsnitt 24 - Bergsbestigarna
  Animerat, Barnprogram

  Nanni väntar på en leverans med getmjölk för att göra sin legendariska ostpaneer. Kiva och Hannes hjälper till genom att bygga en egen mjölkningsmaskin och bege sig till alperna på jakt efter bergsgetter. Se upp för laviner.

 • 01:00Avsnitt 25 - Kivas medicin
  Animerat, Barnprogram

  Stackars Nanni är förkyld och har inga citroner för att göra varm citrondryck. Kiva, Hannes och spårhunden Angus beger sig till citronlundarna i Indien, men Angus har problem med att sniffa fram citroner. Han har fått Nannis förkylning.

 • 01:00Avsnitt 26 - Rymdäventyr
  Animerat, Barnprogram

  Nannis TV tappar mottagningen precis när hennes favoritfilm ska börja. Kiva, Hannes och Angus skickar ut sig själva ut i rymden för att fixa TV-satelliten och leka apport med en snäll utomjording och hennes oregerliga hund.

 • 01:00Avsnitt 27 - Atlantis ohoj
  Animerat, Barnprogram

  Nannis hus läcker, vilket påminner henne om den förlorade staden Atlantis. Våra två upptäcktsresande ger sig ut på ett undervattensäventyr i en dykarklocka för att ta reda på vad som hände med Atlantis, täppa till en läcka och rädda staden.

 • 01:00Avsnitt 28 - Kiva mot Tugg-a-tron
  Animerat, Barnprogram

  Det är monstertruck-dags men Nannis bil startar inte. Hur ska de nu hinna i tid? I Kiva och Hannes specialbyggda Nanni-mobil så klart. Men kommer de undan Tugg-a-tron eller måste de göra några episka modifieringar för att rädda dan?

 • 01:00Avsnitt 29 - Tjoho, koko
  Animerat, Barnprogram

  Nannis gamla gökur är i behov av lite olja för att börja gå, men göken Tjoho har inte kommit ut sen Nanni var liten. I en kapplöpning med tiden utforskar Kiva och Hannes insidan av klockan och återför Thoho till sin sittpinne.

 • 01:00Avsnitt 30 - Grisöverraskningen
  Animerat, Barnprogram

  Jitesh har byggt en upphöjd trädgårdssäng åt Nanni och den behöver mycket jord. Trädgårdsmästarna Kiva och Hannes åker för att hämta lite i sin specialbyggda lastbil, men planerna slår fel när Angus och hans nya vän ställer till det.

 • 01:00Avsnitt 31 - Det var en gång en stormig natt
  Animerat, Barnprogram

  Det är ren stormig tvättdag och det blir strömavbrott. Hur ska Nanni torka tvätten utan el till torktumlaren? Kiva och Hannes beslutar sig för att utvinna energi från vinden för att driva torktumlaren.

 • 01:00Avsnitt 32 - Fönsterskrapor och skyskrapor
  Animerat, Barnprogram

  Nannis fönster är verkligen smutsiga, och för pappa som är höjdrädd tar det lång tid att putsa dem. Kiva och Hannes uppfinner en Mirakel-fönsterputsare för att få jobbet gjort. Men hur ska de hålla tvättvattnet i hinken rent?

 • 01:00Avsnitt 33 - Översvämningen
  Animerat, Barnprogram

  Nanni tar med Kiva, Hannes och Hannes lillebror John till lekplatsen - men den är stängd på grund av översvämning. Dags för chefsingenjör Kiva och inspektör Hannes att bygga en damm. Kommer de att klarar det innan vattnet stiger för högt?

 • 01:00Avsnitt 34 - Symfoni för Nanni
  Animerat, Barnprogram

  Nannis gamla favoritskiva förstörs av en trasig grammofon-nål och nu kan hon inte minnas melodin. Välkommen ombord på Ljudsurfaren när Kiva, Hannes och Angus ger sig ut på jakt efter de rätta ljuden, med lite hjälpa av några djurvänner.

 • 01:00Avsnitt 35 - Kivas biltvätt
  Animerat, Barnprogram

  Man firar vårfestivalen Holi och inte ens Nannis bil kommer undan det traditionella kastandet av färgrikt pulver. Det är tur att Kivas biltvätt har öppet. Men Nannis bil är inte den enda kunden. Det är dags för stortvätt.

 • 01:00Avsnitt 36 - Nere i djupet
  Animerat, Barnprogram

  Det är dags för familjeutflykt till stranden, men Kivas mamma tappar sin vigselring i sanden. Eller blev den stulen av pirater? Kapten Kiva, pirat Hannes och våghalsen Angus ger sig ut på det öppna havet för att hitta den förlorade skatten.

 • 01:00Avsnitt 37 - En hoppfull dag
  Animerat, Barnprogram

  Jitesh hittar sitt favoritspel, Studsjakten, bland Nannis loppisgrejer. När han spelar det en sista gång upptäcker han en bugg - det spelet kan man inte sälja. Kiva, Hannes och Angus ger sig ut på uppdraget att rädda spelet och fixa buggen.

 • 01:00Avsnitt 38 - Guppigt och studsigt
  Animerat, Barnprogram

  Kiva och Nanni är ute och cyklar men Nannis gamla cykel får kämpa på den guppiga stigen. För att fixa stigen bygger Kiva, Hannes och Angus en rejäl vägvält som kan platta till Himalaya - men se upp för snömannen...

 • 01:00Avsnitt 39 - Stillhetens hav
  Animerat, Barnprogram

  Nanni letar efter en stillsam plats att yoga på, men vägarbetarna utanför har andra planer. Hannes menar att hon nog får åka till månen om hon ska få lugn och ro, så de bygger en rymdraket och far iväg för att hitta Stillhetens hav.

 • 01:00Avsnitt 40 - Pyramidskatten
  Animerat, Barnprogram

  Familjen spelar Hannes favoritspel Pyramidskatten, när Sheila blir ivägkallad till jobbet - de saknar en stor diamantleverans. Kiva och Hannes bygger en grävare för att ge sig ut på en egen diamantjakt.

 • 01:00Avsnitt 41 - Vattenkraft med vattenhjul
  Animerat, Barnprogram

  Sheila fyller år och hon ska få sin favorit-dessert - beignets! Men hur ska Nanni baka dem med en trasig ugn? Kiva och Hannes beger sig till Mississippifloden för att bygga en vattenhjulsdriven ugn till baket.

 • 01:00Avsnitt 42 - Kivas frågeprogram
  Animerat, Barnprogram

  Nanni, Kiva och Hannes kommer för sent hem till Nannis favoritprogram på TV. Bara lugn - frågesportsmästarinnan Kiva ordnar ett eget frågeprogram. Men Angus springer iväg med mikrofonen. Hinner Hannes lösa problemet innan pausen är slut.

 • 01:00Avsnitt 44 - Återvinningsgatan
  Animerat, Barnprogram

  Efter en stormig natt har Nannis soptunna blåst omkull och trädgården är en enda röra! Ett jobb för Kivas upplockare! Kiva, Hannes och återvinings-boten Angus åker till Återvinningsgatan för att förbereda sig på renaste gatan-tävlingen.

 • 01:00Avsnitt 45 - Många Angus
  Animerat, Barnprogram

  Nanni har tappat bort sina nycklar och behöver göra kopior av dem. Kiva och Hannes bygger en kopieringsmaskin men istället för att kopiera Angus så dupliceras han. Med tre Angusar lösa måste Kiva och Hannes ställa allt tillrätta igen.

 • 01:00Avsnitt 46
  Animerat, Barnprogram

  När Nanni visar Kiva och Saul hennes uppskattade myntsamling, ser hon till sin förtret att hennes favoritmynt saknas. Hon misstänker att den Angus kan ha svalt den.

 • 01:00Avsnitt 47 - Superstädarna
  Animerat, Barnprogram

  När Nanni skrubbar badkaret vägrar en envis fläck att försvinna och Kiva, Saul och Angus förvandlar sig själva till Superstädarna för att komma till undsättning.

 • 01:00Avsnitt 48 - Vindsurfing
  Animerat, Barnprogram

  Det är ett hål i Nannis strykbrädsöverdrag. Kiva och Hannes vill hjälpa henne hitta det perfekta materialet för att laga det. Ett roligt äventyr som inte bara innebär vindsurfing när de korsar den tuffa terrängen i Tvättlandet.

 • 01:00Avsnitt 49 - Rent och redo
  Animerat, Barnprogram

  Det är perfekt väder för att ta fram plaskpoolen ur förrådet. Men det är så dammigt att de inte kan hitta något utan att nysa. Trion måste utrusta sig med dammryggor för att samla in alla dammtussar i det spöklika förrådet och få ut poolen.

 • 01:00Avsnitt 50 - Lådbilstjuven
  Animerat, Barnprogram

  När Nanni berättar gamla minnen om hennes lådbilstävlingar ser Kiva och Hannes en räv som tar för sig av jordgubbar från trädgården. De måste vara snabba för att överlista den här tjuven och vad är snabbare än en racingbil.

 • 01:00Avsnitt 51 - Plundrare av det försvunna skallet
  Animerat, Barnprogram

  Mamma och pappa hjälper Nanni att gräva en damm i hennes trädgård men det är för många stenar i jorden. Kiva designar en georadar för att upptäcka vad som finns därunder och använder uråldriga tunnlar med luriga puzzel för att testa den.

 • 01:00Avsnitt 52 - Rymdsökaren
  Animerat, Barnprogram

  Kiva och Hannes leker med Hannes rymdsökare men superrymdraketen funkar inte. Ett uppdrag ute i rymden väntar för Kiva, Hannes och Angus för att ta tillbaka deras rymdskepps gnisterkärna som har stulits av Hundtronerna.