Andy lämnar sin restaurang i Sydney för att träffa Ben i Tasmanien. De besöker Devonport, där Ben växte upp, för att fiska och förbereda några måltider.
Pojkarna, tillsammans med Bens pappa, lagar Milbournes familjespecial. Innan de reser till Hobart gör de ett snabbt stopp på platsen där Bens nya restaurang ska ligga.
Pojkarna reser över till Bruny Island där de träffar lokalbefolkningen. Efter en lång dag med många nya intryck lagar de en stor middag och reflekterar över deras äventyr.
Andy anländer till Adelaide för att laga mat med kocken Duncan Welgemoed. Efter skapandet av en fantastisk måltid åker Andy sedan vidare mot Barossa.
Det är en kall morgon i Clare Valley och Andy beger sig till Terroir Auburn för att träffa kocken Dan Moss. Trots regn och översvämningar åker Dan och Andy sedan tillsammans för att träffa några lokala livsmedelsproducenter.
Andy åker ner till Yorke Peninsula där han lagar en pastarätt med krabba. Efter detta beger han sig vidare för att träffa Quenten Agius och får smaka en väldigt speciell australiensisk frukt.
Andy och Ben träffar kocken Adam D'Sylva för att äta på hans restaurang CODA. De testar olika matställen om dagen och provar cocktails om natten.
Killarna smakar på riktigt gott kaffe, fermenterad mat och mexikanska delikatesser i Melbourne.
Andy och Ben pratar med en lokal äggproducent och plockar med sig färska ägg till ett recept. Andy förbereder sig inför maknaden i Warragul.
Andy åker tillbaka till sin hemstad Bondi i Sydney. Han besöker också Pocket City Farm i Camperdown med kocken och kompisen Mark LaBrooy.
Andy tar sig till Parramatta med kompisen Mark LaBrooy för att träffa berömda bagare. Han reser sedan till Rylstone och sedan vidare hem till Port Stephens.
Andy reser genom New South Wales, först till Coffs Harbour där han grillar räkor. Han stannar sedan i Byron Bay och Billinudgel.
Andy skördar honung tillsammans med biodlaren Jack Stone från Bee One Third. Han gör en honungsglaserad kötträtt med en rostad rödbetasallad och äpplen.
Andy stannar till på Fraser Island innan han möter upp Ben i norra Queensland, därefter lagar de en fiskrätt tillsammans.
Andy och Ben återförenas i Cairns. Dagen därpå åker paret till restaurangen Nu Nu i Palm Cove för att umgås med kocken Nick Holloway och avslutar sin resa med en helikoptertur.