vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär

Väsen

2012 • Sverige • Säsong 1, Avsnitt 4

Sön 07 mar 16:45 - 17:00 • reprisSVT2
Sägnen kring storsjöodjuret är en av Sveriges allra starkaste. Odjuret ska ha fötts i tidernas gryning och än i dag menar många att odjuret är vid god vigör. Företagarföreningen i Svenstavik storsatsar nu för att fånga odjuret på bild. Här möter vi en samling män som i ur och skur, storm och snö fortsätter sökandet efter odjuret.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Gruvmaja
  Dokumentär, S1:A1

  Gruvmaja kallas även Gruvfrun eller Gruvrået. Hon var bergets allra viktigaste väsen och otaliga gruvarbetare har vittnat om hur hon räddat deras liv. Men hon kunde också välja att döda de som inte följde hennes regler. Med Sven Dahlin.

 • Avsnitt 2 - Gengångare
  Dokumentär, S1:A2

  I Borgvattnet, Jämtland, står en gammal prästgård som ingen skulle ha vägarna till, om det inte var för alla de spöken som sägs härja här. Vittnena talar om osynliga katter, barnskrik från ingenstans och kalla livlösa händer som läggs över den som försöker vila i sängarna. Programledaren Rasmus Å...

 • Avsnitt 3 - Marteboljuset
  Dokumentär, S1:A3

  Marteboljuset ser ut som en boll av ljus. Det är oftast runt midnatt som det kommer glidande längs en skogsväg. I dag menar många att det handlar om sumpgas som självantänder. Men många vittnen menar att ljuset beter sig alltför underligt för att få enkla, naturvetenskapliga förklaringar. Iställe...

 • Avsnitt 4 - Storsjöodjuret
  Dokumentär, S1:A4

  Sägnen kring storsjöodjuret är en av Sveriges allra starkaste. Odjuret ska ha fötts i tidernas gryning och än i dag menar många att odjuret är vid god vigör. Företagarföreningen i Svenstavik storsatsar nu för att fånga odjuret på bild. Här möter vi en samling män som i ur och skur, storm och snö ...

 • Avsnitt 5 - Vätte, vittra och di små under jordi
  Dokumentär, S1:A5

  Människor av i dag som går runt häruppe på gator och golv ser inte så mycket mer. Men förr, hade man stark kontakt med alla de små, som levde under marken - vittra och vättar. Än i dag finns det de som märker av de små, som Anna Svensson.

 • Avsnitt 6 - Varulv
  Dokumentär, S1:A6

  Under senare tid har vi matats med en hollywoodvarulv. En pälsklädd kille som ylar mot månen. Men den sanna varulven har urtida svenska rötter. Och den är allt annat än ullig och gullig. I kvällens Väsen lär vi känna denna svenska varulv, och vi möter konstnären Sara-Vide Ericson som än idag kan ...

 • Avsnitt 7 - Häxa
  Dokumentär, S1:A7

  De som vi idag kallar för häxor, fanns förr på riktigt. De erbjöd hjälp då människorna hamnat i trångmål med troll och sjukdom. Om de som gör häxornas jobb idag.

 • Avsnitt 8 - Vampyr
  Dokumentär, S1:A8

  Vampyren har aldrig varit så populär som idag. Men det är en sötsliskig, överdrivet känslosam vampyr som tagit över världen. Originalvampyren var mer lik en zombie. Ikväll lär vi känna honom. Hur kommer det sig egentligen att en stinkande, transylvansk mordmaskin, lyckades bli en ganska så städad...

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer