Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 1
Per Morberg besöker den svenska Västkusten för att fiska havskräftor. Han besöker också Strömstad rökeri och ger sig ut på jakt efter ostron i vattnen utanför Grebbestad. I Halland fäller Per en dovhjort.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 1
Per reser till Gotland och träffar gotlänningar med öga för lokala delikatesser. Han jagar kanin och får prova på drycken Dricko. Han lagar lamm på tre olika sätt och besöker en saffransodling och en ekologisk sparrisodling.
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 1
Per åker till Bergslagen för att jaga. Han provar på att mala rostat havre, laga kolbullar och göra nävgröt. Allt avslutas med trerätters middag bestående av en svensk-italiensk delikatesstallrik, skrädmjölspanerad gös med vit sparris och kalvdans.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 1
Per reser till knäckebrödsbältet i Dalarna och Härjedalen. Han lagar rårakor med fläsk, kärnar smör av mjölk från fjällkor och lär sig baka det traditionella tunnbrödet Tuttul. Middagsmenyn består av Tuttulrulle med rökt kött, röding i papper.
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 1
Per åker till Åloppe lantbruk, en timme utanför Stockholm, för att laga pepparrotskött på högrev och baka Upplandskubb. En trerätters middag serveras på Gripsholms värdshus och består av gubbröra, hängmörad ekologisk biff.
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 1
Per Moberg åker till Skåne för att fiska ål, jaga vildsvin och lära sig laga äggkakor. Han besöker också ett äppelmusteri. Till sist lagar han en trerätters middag bestående av ålmacka, gås med cidersås och Mannerströms äppelkaka till dessert.
7. Avsnitt 7
Avsnitt 7, Säsong 1
Per åker till Öster- och Västergötland för att fiska kräftor, besöka ett orangeri och baka pepparkakor. Han lagar ärtsoppa och går på andjakt. Middagen serveras på ett skärgårdsfartyg från 1915 och består av kräftsoppa, vildand med vinbärssås.
8. Avsnitt 8
Avsnitt 8, Säsong 1
Per Moberg åker till Norrland för att fiska strömming i Örnsköldsviks skärgård, plocka bär i Hälsingeskogarna och flugfiska harr i Gimån. Middagen serveras på Björkudden Hotell och Restaurang och består av löjrom med råraka, älgstek med kantarellsås.
9. Avsnitt 9
Avsnitt 9, Säsong 1
Per åker till Öland och Småland för att laga kroppkakor, fiska strömming och tillaga ostkaka och besöker en gammal isterbandsfabrik. Middagen serveras på Halltorps Gästgiveri på och består av sotare, buljongbräserad fläskkotlett med champinjonsås.
10. Avsnitt 10
Avsnitt 10, Säsong 1
Per reser till Lappland och slaktar en ren för att tillaga renkorv, fiskar fjällröding och snarar ripa. Middagen serveras på Ammarnäs fjällhotell och består av delikatesstallrik, halstrad fjällröding, grytstekt och fjällripa.
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback