vidare till tv.nu

Historia, Underhållning

Den fantastiska historien med Berg & Meltzer

2018 • Sverige

Enformiga kontoristsysslor, magiska vikingauppdrag och motståndet mot Sveriges första kvinnliga poliser. Carina och Christine reser i historien och får med hjälp av experter som Ebba Witt Brattström uppleva hur kvinnor jobbat genom tiderna.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Kvinnan & brottet
  Historia, Underhållning, S1:A1

  Berg och Meltzer ger sig ut på en resa genom tiden för att ta reda på hur svenska kvinnor har levt och verkat ur ett historiskt perspektiv. Tjejerna plockar upp några av de pusselbitar som gömts, glömts och hamnat i skymundan av alla kungar och krig.

  Discovery+
 • Avsnitt 2 - Kvinnan & sexualiteten
  Historia, Underhållning, S1:A2

  Skam, njutning och en borttappad klitoris - kvinnans sexualitet genom tiderna. Ogifta pigor kunde få sina bröst tvångsmjölkade för att kolla om de haft sex före äktenskapet. Straffet kunde bli att att skämmas offentligt på en horpall utanför kyrkan.

  Discovery+
 • Avsnitt 3 - Kvinnan & sporten
  Historia, Underhållning, S1:A3

  Idrott och tävlan är för män, och kvinnor måste akta sina reproduktionsorgan. Så lät det när kvinnor ville idrotta. Carina och Christine reser i den kvinnliga idrottshistorien. Vi testar att rida damsadel, simma påklädda och att spela fotboll.

  Discovery+
 • Avsnitt 4 - Kvinnan & äktenskapet
  Historia, Underhållning, S1:A4

  Vad har det egentligen inneburit att vara en idealisk hemmafru? Hur är det att få sällskap av vänner och familj i sovrummet på bröllopsnatten, och hur känns det att knacka på hos grannarna för att tigga bröllopspresenter?

  Discovery+
 • Avsnitt 5 - Kvinnan & jobbet
  Historia, Underhållning, S1:A5

  Kvinnors historia och jobb, jobb, jobb. Enformiga kontoristsysslor, magiska vikingauppdrag och motståndet mot Sveriges första kvinnliga poliser. Tjejerna tar hjälp av experter som Ebba Witt Brattström för att reda ut hur kvinnor jobbat genom tiderna.

  Discovery+
 • Avsnitt 6 - Kvinnan & idealet
  Historia, Underhållning, S1:A6

  Gigantiska peruker och korsetter som det knappt går att andas i, ben som går från att inte ens få skymtas till att ständigt visas upp, dieter som innebär att varje matbit ska tuggas 100 gånger. Tjejerna reser genom alla möjliga och omöjliga kvinnliga ideal.

  Discovery+
 • Avsnitt 7 - Kvinnan & kriget
  Historia, Underhållning, S1:A7

  Hemliga agenter under andra världskriget och fruar som följer med i fält. Kvinnorna som lever på krig, och en Kristina som försvarade Stockholm mot Kristian Tyrann. Tjejerna reser i historien för att uppleva hur kvinnor deltagit i krig genom tiderna.

  Discovery+