vidare till tv.nu
Se trailer
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Djur, Dokumentär

Djurvärldens dynastier
Dynasties

Storbritannien

Lejon, schimpanser och tigrar har vi sett många gånger i naturfilmerna. Finns där något nytt att berätta? Ja, om vi följer dem under längre tid. Då uppstår äkta dramatik som ofta har med försvaret av en dynasti att göra.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Schimpansen
  Djur, Dokumentär, S1:A1

  Lejon, schimpanser och tigrar har vi sett många gånger i naturfilmerna. Finns där något nytt att berätta? Ja, om vi följer dem under en längre tid. Då uppstår äkta dramatik som ofta har med försvaret av en dynasti att göra. Schimpanserna är inget undantag.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Kejsarpingvinen
  Djur, Dokumentär, S1:A2

  De har varit hjältar på film förut, kejsarpingvinerna som mer än några andra trotsar väder och vind för att nya generationer ska leva. Deras boplats ligger på havsis. Därför måste de föda upp sina ungar genom den långa antarktiska vintern. Bara så kan kejsarpingvinen trygga nästa släktled.

 • Avsnitt 3 - Lejonet
  Djur, Dokumentär, S1:A3

  En tillfällig besökare i Afrikas parker kan tro att lejon mest ligger och vilar. Och det stämmer. Men stannar man hos dem under ett par år som BBC gjort, då framträder ett annat mönster. Då blir det tydligt hur mycket som står på spel när dynastins framtid ska säkras.

 • Avsnitt 4 - Afrikanska vildhunden
  Djur, Dokumentär, S1:A4

  Den afrikanska vildhunden är ett av savannens mest hotade djur. Varje flock behöver stora ytor för sin jakt. När marken odlas upp och deras livsrum krymper ställs familjerna mot varandra. Att sörja för dynastins fortlevnad blir en kamp på liv och död.

 • Avsnitt 5 - Tigern
  Djur, Dokumentär, S1:A5

  I ett tigerreservat i centrala Indien lever en hona som kallas Raj Bhera. I en skyddad grotta gömmer hon sina båda nyfödda ungar. Men trots gömstället och hennes styrka är de två mycket sårbara. Och om de dör, då är det slut på hennes långa tigerdynasti.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer