vidare till tv.nu

American history, Dokumentär

Västerns erövrare
The Men Who Built America: Frontiersmen

USA

Den här dramadokumentären med Leonardo DiCaprio som exekutiv producent skildrar historier om kända pionjärer. Amerikanska revolutionen börjar och kriget sprider sig utanför kolonierna.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  American history, Dokumentär, S1:A1

  Pälsjägaren Daniel Boone är djupt skuldsatt. En jaktresa kostade honom nästan livet och nu måste han bryta mot britternas lag för att kunna betala av sin skuld.

 • Avsnitt 2
  American history, Dokumentär, S1:A2

  Shawneekrigaren Tecumseh förenar de indianska stammarna för att bekämpa expansionen. Efter Thomas Jeffersons genomförande av Louisianaköpet inleder Lewis och Clark sin legendariska expedition till Stilla havet. Ett nytt krig börjar för USA.

 • Avsnitt 3
  American history, Dokumentär, S1:A3

  Storbritannien och Tecumsehs krig för att återta Amerika utvigdas när Andrew Jackson och Davy Crockett blandar sig i striden. Och den legendariska rivaliteten mellan Jackson och Crockett börjar vid fronten.

 • Avsnitt 4
  American history, Dokumentär, S1:A4

  Davy Crockett håller stånd vid Alamo medan president Polk riskerar krig med Storbritannien och Mexiko och skickar John Frémont och Kit Carson på ett hemligt uppdrag som utlöser ett krig om Kalifornien och Stillahavs-området.