Den 20 juli 1969 blir Neil Armstrong den första människa att gå på månen.
Charles Darwin anses av många som den som begravde Gud. Men enligt hans levnadstecknare James Moore var han egentligen aldrig ateist. Likväl betraktas han som ateisternas skyddshelgon.
Forskaren Ian Redmond attackerades av en elefant i Kenya 2016. Nu söker han upp hjorden igen för att få svar på varför.
Johannes Vermeer är idag en av världens mest kända och älskade konstnärer. Hans målningar är en del av vårt kollektiva medvetande och känns omedelbart igen. I denna dokumentär fokuserar den franske regissören Jean-Pierre Cottet förutom på Vermeer själv även på hans familjeliv, hans konvertering t...
Det har visat sig att bara 20 procent av Leonardo da Vincis originalmålning fortfarande syns. Forskning avslöjar muralmålningens historia.
Under 1600-talet förföljdes och massakrerades de franska hugenotterna. Hundratusentals flydde till olika delar av Europa där de blev framgångsrika och fick inflytande över ekonomi, kultur och politik. Det gällde särskilt i Storbritannien.
The Royal Concertgebouw Orchestra framför Lieder eines fahrenden Gesellen, komponerad av Gustav Mahler 1884-85, och Antonín Dvořáks åttonde symfoni från 1889.
Ett fascinerande äventyr med ett team av forskare från French National Center for Scientific Research, i ledning av Ludivic Slimak.
James plågas av försvinnandet av ett ångfartyg och en underlig begäran från Senor Braganza.
Svårigheter och fara väntar när kapten Fogarty försöker ta en last med kol upp längs Amazonas.
Efter andra världskriget blev USA en supermakt. Vi föreställer oss också 1950- och 60-talen som gyllene decennier i amerikansk historia. Men det var i själva verket en tid av rasmotsättningar, politiska manipulationer och rädsla för kärnvapenkrig.
Thomas Cromwells namn och rykte var länge minst sagt dåligt. Han hölls för en brutal skurk som inte drog sig för att tortera sina fiender och som lät plundra kloster för egen vinning. Men på senare tid har bilden förändrats.
Mustafa Kemal Atatürk var en av de mest fascinerande personligheterna i hans tid. Hans revolution och reformer förvandlade det osmanska riket till dagens Turkiet och omformade kultur och samhälle.
I slutet av 1940-talet bodde två miljoner människor i sovjetiska koncentrationsläger, och först efter Stalins död den 5 mars 1953, släpptes hälften av fångarna. Tre år senare, år 1956, offentliggjorde Khrusjtsjov brotten.
Historikern Bettany Huges tar sig på en 1500 kilometer lång resa längs Nilen, från dess mynning till Egyptens södra gräns. Hon börjar i Kairo.
Fotografen Joel Meyerowitz är fotografen som har upplevt gatufotografering från 60-talets naivitet till dagens selfies.