Minikockarna vispar igång tävlingen genom att servera sina drömmar på ett fat och ska på så sätt bevisa att de har vad som krävs för att bli nästa generations Top Chefs.
Minikockarna måste skapa en rätt på temat kulinariskt äventyr. Det blir också gatumatsfest med foodtrucks för hundra hungriga gäster.
Minikockarna kyler ned sig med en isglassutmaning.
Minikockarna måste laga en måltid som ska fresta hela familjen - inklusive de fyrbenta vännerna.
Minikockarna förenar sina krafter med Voltaggio-bröderna och gör sig redo för den första matkampen.
Minikockarna paras ihop för att tävla i bakning. Muffins och stora tårtor bakas.
Minikockarna lagar festlig mat som lyser i mörkret.
Minikockarna lämnar köken för att tampas med de kulinariska utmaningarna utomhus istället.
I detta avsnitt får minikockarna överraskande besök av Emeril Lagasse, en legend inom restaurangbranschen. Han ger dem i uppdrag att förnya den traditionella barnmenyn.
Minikockarna ska öppna sina egna restauranger - på bara 24 timmar.
Minikockarna får besök av Dave Salmoni från Animal Planet och de får bekanta sig med levande humrar, ormar och alligatorer. På dagens meny står surf and turf-rätter.
Minikockarna åker till Florida för en oförglömlig skattjakt och en tropisk festmåltid.
De tre återstående konkurrenterna behöver verkligen få magin på plats idag. Dessutom ska de laga mat till en välgörenhetstillställning.
I säsongsavslutningen står det mellan de två bästa minikockarna i USA. Nu måste de kämpa för att vinna den eftertraktade titeln och 50 000 dollar.