vidare till tv.nu
Hur snabb är du i tanken? Testa vårtsektionspartner

Dokumentär, Natur

Australiens vilda natur
Secrets of Wild Australia

2016 • USA

Naturprogram som tittar närmare på Australiens mest hemlighetsfulla djur.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Ormar
  Dokumentär, Natur, S1:A1

  Australien är ormarnas förlovade land, många harmlösa men också några av jordens giftigaste. Den mytomspunna taipanens bett kan döda hundra människor. Men ormarnas gifter ger oss också nya läkemedel - mot diabetes, högt blodtryck och cancer.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Dingon
  Dokumentär, Natur, S1:A2

  Den ser ut som en hund men ute i naturen finns det ingenting tamt över dingon. Den är en toppredator precis som vargen, och i likhet med sin stora släkting är den lika familjekär som hatad av djurägarna.

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Krokodilen
  Dokumentär, Natur, S1:A3

  Saltvattenkrokodiler är kända för att vara blodtörstiga jägare. Deras enorma käkar biter igenom i princip allt, och en speciell anpassning av deras hjärna tillåter dem att sova med ett öga öppet. Här i de australiska våtmarkerna närmar vi oss en förhistorisk best.

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Flyghundar
  Dokumentär, Natur, S1:A4

  Många av Australiens djur fick problem när européerna kom med sina katter, hermeliner och råttor. Men bland alla hotade arter finns i alla fall en vinnare. Så bor flyghunden också gärna i städer och kan ta till vingarna när faran hotar.

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - De minsta pungdjuren
  Dokumentär, Natur, S1:A5

  Australiens pungdjur finns i många former och storlekar. På den soldränkta Rottnest Island lever ett av de mindre som gav namn åt ön när de okunniga européerna trodde det var en stor råtta. Men quokkan är ett växtätande pungdjur som numera charmar turisterna med sin oräddhet.

  SVT Play
 • Avsnitt 6 - Småkryp och fjärilar
  Dokumentär, Natur, S1:A6

  Spindlar som ser ut som myror. Bönsyrsor på pricken lika ett blad. Stora färggranna fjärilar. Det finns mycket att se i Australiens natur - inte minst i småkrypens värld.

  SVT Play
 • Avsnitt 7 - Vid vattenhålet
  Dokumentär, Natur, S1:A7

  Australien är stekhett och snustorrt. Men det är också blött - när regnen kommer. Då flockas skedstorkar och ibisar, grodor kryper upp ur marken och dingon slår sina lovar medan krokodilen lurar i vassen.

  SVT Play
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer