vidare till tv.nu

Dokumentär

Bergman - ett liv i fyra akter

7.1 IMDbSverige

Ingmar Bergman är en av de mest hyllade, mångfacetterade och produktiva konstnärer någonsin, men likväl en person med många, ibland okända, problematiska karaktärsdrag.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - 1957 Bergmans galna år
  Dokumentär, S1:A1

  Året 1957 är Ingmar Bergmans mest produktiva år, och det är nu han får sitt stora internationella genombrott. Under detta år har Bergman premiär för två av sina mest hyllade filmer i karriären, han skriver manus, regisserar tre teateruppsättningar, gör tv-film och regisserar radioteater. Han är g...

  SF Anytime
 • Avsnitt 2 - I begynnelsen
  Dokumentär, S1:A2

  Bergmans filmer tar ofta avstamp i hans barndom och i relationen med hans föräldrar. Han har komplex för sina tänder, sympatiserar med nazismen, och under hans tidiga år som regissör gör Bergman inte speciellt bra filmer. Men han lyckas gifta sig två gånger och har fem barn.

  SF Anytime
 • Avsnitt 3 - Bergmania
  Dokumentär, S1:A3

  I den här episoden får vi möta Bergman giganten. Konstnären och regissören som får folk att vallfärda till Stockholm för att dyrka mästaren.

  SF Anytime
 • Avsnitt 4 - Makten och härligheten
  Dokumentär, S1:A4

  I det sista avsnittet är Bergman tillbaka på Dramaten efter tiden i Tyskland. Han är en av de mäktigaste personerna inom svenskt kulturliv. Han fortsätter producera konstnärliga mästerverk, bland annat, Fanny och Alexander.

  SF Anytime