vidare till tv.nu

Barnprogram, Miniserie

Dröm om demokrati

2014 • Sverige

Hur går ett val till i Sverige och i vilka val kan medborgarna rösta?

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
Säsong 2
 • Avsnitt 1 - Att rösta
  Barnprogram, Miniserie, S2:A1

  Vi får veta hur valen i Sverige går till, vilka beslut som fattas i riksdagen, kommunerna och landstingen samt i EU. Statsminister Stefan Löfven berättar vad regeringen gör. EU-parlamentarikern Lars Adaktusson förklarar vilka frågor EU kan påverka.

 • Avsnitt 5 - Utanför systemet
  Barnprogram, Miniserie, S2:A5

  Hashtaggen metoo har blivit världsberömd. Caroline och Mika skapade visparkarbakut för att visa maktstrukturerna inom ridvärlden. Sandra Lamborn från Greenpeace berättar om civil olydnad, och om varför hon bryter mot lagar för att förändra samhället.

 • Avsnitt 6 - Utmaningar
  Barnprogram, Miniserie, S2:A6

  Är det barnen som har svaren på våra ödesfrågor? En grupp sjätteklassare får i uppgift att på ett demokratiskt sätt lösa klimatkrisen och fattigdomsproblematiken. Under ett rundabordssamtal får de idéer och kommer fram till en massa radikala förslag.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer