vidare till tv.nu

Biografi, Dokumentär

Mästaren

2020 • Sverige • Säsong 1, Avsnitt 6

Anne Sofie von Otter är en av våra främsta klassiska sångerskor och som mezzosopran har hon uppträtt på världens stora scener, men har inte alltid trivts i huvudrollen. I mötet med Anne Sofie von Otter berättar hon om sin musikaliska verktygslåda, om att uppgå totalt i musiken och om stycken som är för vackra för att kunna lyssna på.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Theodor Kallifatides
  Biografi, Dokumentär, S1:A1

  En av Sveriges mest lästa och omtyckta författare skriver på ett språk han inte föddes med. Theodor Kallifatides berättar om den dramatiska händelse som fick honom att börja skriva, om hur en dam på Östermalm lärde honom ordens valörer.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Stina Ekblad
  Biografi, Dokumentär, S1:A2

  Stina Ekblad är en av Sveriges största skådespelare och hon värderar förmågan att leka. Hon vill känna texten i kroppen och duscha sitt eget språk i Strindbergs ord. Stina Ekblad berättar hur hon hanterar hopplösa historier och misslyckad regi men också om gnistorna som uppstår av att kasta sig i...

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Ernst Billgren
  Biografi, Dokumentär, S1:A3

  Jag var så dålig på allt annat så jag hade inget val. Ernst Billgren är en av Sveriges mest omdebatterade, uppmärksammade och analyserade konstnärer. När vi möter honom går han till botten med både bilden av sig själv och sina egna bilder.

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Suzanne Osten
  Biografi, Dokumentär, S1:A4

  Regissören måste behärska mycket mer än man tror, säger Suzanne Osten. Som ledande i utvecklingen av både den politiska teatern och barn- och ungdomsteatern vet hon vad hon talar om.

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - Sven Wollter
  Biografi, Dokumentär, S1:A5

  För Sven Wollter är en grundförutsättning för all konst att den är personlig. När vi möter honom i det här programmet möter vi också hans erfarenheter från 100 film- och teaterroller. Han berättar om hur allt började och vad som kan hända i den magiska cirkeln om man förbereder sig på rätt sätt. ...

  SVT Play
 • Avsnitt 6 - Anne Sofie von Otter
  Biografi, Dokumentär, S1:A6

  Anne Sofie von Otter är en av våra främsta klassiska sångerskor och som mezzosopran har hon uppträtt på världens stora scener, men har inte alltid trivts i huvudrollen. I mötet med Anne Sofie von Otter berättar hon om sin musikaliska verktygslåda, om att uppgå totalt i musiken och om stycken som ...

  SVT Play
 • Avsnitt 7 - Marianne Lindberg De Geer
  Biografi, Dokumentär, S1:A7

  När Marianne Lindberg De Geer som ung blev antagen till Göteborgs vårsalong insåg hon att konstvärlden var en bluff. Hon ville inte ens bli konstnär. Nu berättar hon om sin väg in i konsten och den plats som fanns ledig. Om att välja sitt eget och ändå kliva in i andras identiteter.

  SVT Play
 • Avsnitt 8 - Martin Fröst
  Biografi, Dokumentär, S1:A8

  Klarinettisten Martin Fröst är bland de absolut främsta i världen på sitt instrument men söker alltid en ny nivå och ett nytt uttryck. I det här programmet berättar Martin Fröst om sin mammas sorgliga godnattsånger, om en sjuk rädsla för att göra fel och om att drömma om musik som inte ens finns.

  SVT Play