En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
Det finns bara fem platser kvar att fylla i topp 24. Hemmakockarna får en andra chans.
MasterChef Australien-vinnaren Emelia Jackson bestämmer innehållet i mysterielådan. Deltarna med de tre bästa rätterna kommer att tilldelas en immunitetsnål.
Deltagarna får i uppgift att tillaga en rätt som innehåller antingen en kyckling eller ett ägg.
Deltagarna måste återskapa Nigellas favoriträtt baserat enbart på hennes detaljerade beskrivning utan en ingredienslista, recept eller visuell referens att arbeta utifrån.
Yotam Ottolenghi gillar att krydda saker med bedövande oljor, bockhornsklövermarinad och chipotle-jordnötter. Lagen utmanas att ha en av dessa ovanliga ingredienser i sin maträtt.
Matlagningslegenden Massimo Bottura presenterar sin syn på den klassiska rätten, mac and cheese, för elimineringsutmaningen.
Clare Smyth visar upp rätten som inspirerade hennes val av mystery box-ingredienser, och ger de tävlande i uppdrag att använda de medföljande ingredienserna i en söt eller en salt rätt.
Med immunitet på spel utmanar Heston Blumenthal de tävlande att göra en efterrätt med en populär frukostingrediens.
De tävlande utmanas av de tidigare deltagarna Poh, Callum och Reynold att skapa en rätt värdig en plats på deras restaurangmenyer.
De tävlande delas upp i tre lag och utmanas att laga samma sex rätter, där varje tävlande ansvarar för en enda rätt som ska bedömas mot de andra två lagen.
Var och en av de tävlande väljer den rätt de känner sig mest bekväm med, en söt paj eller en salt paj, men Jock ger dem en överraskning genom att byta rätt.
De tävlande använder basingredienser från under sina bänkar för att skapa en maträtt, och lägger till ett par ingredienser från trädgården för smakens skull.
Deltagarna måste välja en ingrediens som de vill ha i en maträtt, men de är omedvetna om vilken ingrediens de måste använda den ihop med.
De tävlande tolkar en klassisk matsägen för att skapa bästa möjliga maträtt. Allt står på spel och den tävlande som kommer sist skickas hem.
Det har blivit dags för Meet the Masters Week och de tävlande får möjlighet att ta del av landets bästa matmästares kunskaper.
Efter master team-utmaningen tvingas det lag som imponerade minst göra upp i ett stresstest.
De tävlande anländer till köket förberedda på en mystery box-utmaning sammansatt av en Michelin-stjärnkock.
De som tog sig till topp fyra i den förra utmaningen möts i köket för en lektion i matlagning med eld. De kommer sedan att tävla i hopp om att få immunitet framöver.
De tävlande får i uppgift att laga en rätt som visar hur de har bemästrat en färdighet, smak eller teknik som de har lärt sig under veckan.
Andy avslöjar att varje utmaning denna vecka kommer att vara en serviceutmaning. Dessutom har alla 16 tävlande chansen att vinna immunitet från eliminering.
Ytterligare fyra tävlande ställs mot ett team med professionella kockar, där utmaningen är att använda samma ingrediens i varje rätt.
De tävlande singlar slant om två olika skafferier - ett europeiskt och ett östligt, och laget som får krona får välja först.
Teamet har två och en halv timme på sig att skapa en trerätters middag, där varje rätt återspeglar en färg som bestäms genom att singla slant.
Lagen måste skapa en maträtt med en hemlig ingrediens och måste även i något skede använda sig av en specifik köksapparat.
De tävlande får välja på antingen en potatis, broccoli, morot, brun lök eller zucchini att laga en utsökt måltid med.
Fyra deltagare ställs inför ett test där de måste återskapa en maträtt utan att ha sett den.
De tävlande får i uppgift att skapa en söt eller salt rätt med hjälp av endast 11 redskap som finns i mysterelådan.
Med immunitet på spel får de tävlande i uppdrag att skapa en rätt med några av världens starkaste chilifrukter.
De tävlande ställs inför en elimineringsutmaning som består av två olika omgångar. I den första omgången måste de identifiera 14 olika sorters viltkött, och deltagarna med lägst poäng går sedan vidare till omgång två.
Under andra chansen-veckan får eliminerade deltagare två chanser att ta sig tillbaka in i tävlingen.
De tävlande får 2 timmar och 15 minuter på sig att återskapa konditor Anthony Harts chokladdessert.
De 10 återvändande deltagarna måste välja mellan en öppen mysterielåda där ingredienserna är synliga, eller en vanlig mysterielåda där ingredienserna är dolda.
Fyra deltagare får två och en halv timme på sig att laga en trerättersmeny, men de riskerar att slås ut efter varje rätt.
Josh Niland visar hur man får ut det mesta av en Murraytorsk genom att använda hela fisken. Deltagarna måste sedan tillaga tre omgångar av rätter av endast en Murraytorsk.
De tävlande parar ihop sig och bildar sju lag. Varje lag måste sedan tillaga kräftor på två olika sätt, en välbekant rätt och en uppfinningsrik rätt.
De fyra tävlande som riskerar eliminering får i uppgift att laga en vegetarisk rätt med färska ingredienser från Dairy Flat Farm i Daylesford.
I mysterielådan hittar deltagarna en karta över Melbourne och en telefon att ta bilder med. De tävlande måste utforska stadens gator och ta en bild som kommer att fungera som inspiration till deras rätt.
Jock presenterar Kate Reid, hjärnan bakom Lune Croissanterie. De tävlande måste använda Kates bakverk för att skapa en rätt som inte är en croissant.
De tävlande måste välja hur de ska fördela sin tid mellan två omgångar av matlagning. Den resterande tiden från omgång ett är den enda tid de har på sig i den andra omgången.
Varje lag får tre timmar på sig att tillaga 60 portioner av en valfri maträtt i en hemleverans-utmaning.
Gästkocken Khanh Nguyen från Sunda utmanar de tävlande att återskapa hans maträtt, pork wellington med smak av banh mi.
De tävlande måste använda sig av fyra ingredienser i deras sista rätter, men innan matlagningen börjar har de möjlighet att byta ingredienser med varandra.
De fyra bästa kockarna från mystery box-utmaningen tävlar om immunitet och en garanterad plats i topp 10.
De tävlande försöker identifiera ingredienser i olika rätter från Nick Holloways Nu Nu-meny. De som identifierar minst antal ingredienser tvingas tävla igen.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
De tävlande tar sig an en serviceutmaning på Martin Benns överdådiga restaurang Society i Melbourne. En eliminering väntar de som inte klarar trycket.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.
De tre finalisterna i tävlingen står inför en utmaning som sträcker sig över två dagar. I slutet kommer domarna att kröna den nya MasterChef Australia.
En grupp amatörkockar från hela Australien tar sig an tuffa utmaningar i en tävling om titeln MasterChef och det stora priset på 250.000 dollar.