vidare till tv.nu

Sjuksystrarna på Fredenslund
Sygeplejeskolen

7.5 IMDbDrama, Historisk drama • Danmark

I 50-talets Danmark börjar man utbilda manliga sjuksköterskor. Bland de antagna finns soldaten Erik, som drömmer om att göra skillnad, och överklassflickan Anna, som hellre vill arbeta än att vara hemmafru.

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Avsnitt 1 - Episod 1
  Drama, Historisk drama, S2:A1

  Erik hamnar i trubbel när han försöker hjälpa en patient och Anna känner sig särbehandlad. Bjørn får i uppgift att guida runt en kritisk journalist som ska skriva en artikel om experimentet med manliga sjuksköterskestudenter.

  TV4 Play
  SF Anytime
  +1
 • Avsnitt 2 - Episod 2
  Drama, Historisk drama, S2:A2

  Anna ger ett löfte som blir svårt att hålla när en cancersjuk skådespelerska läggs in på sjukhuset. Margrethe får en ny roll när en oväntad gäst dyker upp på hennes kontor. Nina återvänder från Jutlandia och doktor Friis våndas över sin 30-årsdag.

  TV4 Play
  SF Anytime
  +1
 • Avsnitt 3 - Episod 3
  Drama, Historisk drama, S2:A3

  Anna försöker trösta en nybliven mamma som blir förtvivlad när fröken Madsen ordinerar modersmjölksersättning åt hennes nyfödde son. Bjørn kämpar med att dölja sanningen för sina troende föräldrar och elevföreningen arrangerar sitt första möte.

  TV4 Play
  SF Anytime
  +1
 • Avsnitt 4 - Episod 4
  Drama, Historisk drama, S2:A4

  Lis tar till desperata metoder när en barnhemsflicka läggs in för övermedicinering och Anna blir personligt engagerad när en patient inkommer till följd av en arbetsplatsolycka. Samtidigt pågår en jämn strid om ordförandeposten i elevföreningen.

  TV4 Play
  SF Anytime
  +1
 • Avsnitt 5 - Episod 5
  Drama, Historisk drama, S2:A5

  Bjørn agerar när han misstänker att en patient har fått fel diagnos. Anna återförenas med en gammal vän som råkat ut för en mc-olycka och Christian brottas med en viktig fråga till Lis. Bent kämpar för att få klart en viktig forskningsartikel.

  TV4 Play
  SF Anytime
  +1
 • Avsnitt 6 - Episod 6
  Drama, Historisk drama, S2:A6

  Personalbristen är tydlig och Erik tvingas bryta mot reglerna för att hjälpa Anna med ett akutfall. Tjejerna drar på jazzklubb och Christian ställer till med en förlovningsfest där Ruth visar en mer personlig sida av sig själv.

  TV4 Play
  SF Anytime
  +1