Upphovsland: Sverige
1. Avsnitt 1
Avsnitt 1, Säsong 1
Martin arbetar som kökschef på en fine-dining restaurang i centrala Narvik och vill utveckla den samiska mattraditionen. Maret är renskötare och driver vandrarhem och restaurang med samisk prägel på Lofoten.
2. Avsnitt 2
Avsnitt 2, Säsong 1
Hur reflekterar mat vår identitet? Har mat ett djupare syfte än att bara mätta våra magar? Vi tittar på smaker och hur de påverkar oss som människor, vår barndom och barnuppfostran. Greta bjuder barnbarnen på kokkaffe med ost och renfett och rökt fisk. Martin tar oss med på renslakt och visar hur...
3. Avsnitt 3
Avsnitt 3, Säsong 1
Konfirmationsfest i Kautokeino. Kommer gästerna att acceptera Marets mat eller har hon gått för långt? Martin styr ett samiskt fine dining-event i Narvik som ska slå allt han tidigare gjort och Greta styckar och röker tjäder med barnbarnen.
4. Avsnitt 4
Avsnitt 4, Säsong 1
Samerna har åtta årstider och varje period har sina råvaror och smaker. Hur kan man utnyttja detta för att skapa något unikt? Maret samarbetar med lokala producenter för att tillaga brännässlor med getmjölk. Martin får problem med en viktig leverans till sitt samiska event. Hela evenemanget står ...
5. Avsnitt 5
Avsnitt 5, Säsong 1
Hur gör man för att hitta nya och udda smaker? Hur kan man ta vara på de gamla traditionerna men samtidigt vara kreativ och nytänkande? Maret bjuder på nyplockad tång från fjorden med renhjärta. Linn ordnar tillsammans med hela familjen ett julbord med samiska smaker och Martin åker på fisketur o...
6. Avsnitt 6
Avsnitt 6, Säsong 1
Vi tar upp den oerhört sorgliga nyheten att Greta Huuva gått bort. Dottern Linn med familj berättar vilket tomrum och arv hon lämnar efter sig. Maret tar med sina barn upp på fjället, letar olika örter och växter och visar vilken rik natur vi lever i. Vi visar vikten av att ta tillvara det vi har...
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback