Regissören Laurence Debray intervjuade Chavez 1998. Drygt 20 år senare återvänder hon till ett Venezuela i förfall.
Laura och J.C:s femårige son, Carl, börjar på Borgerdydsskolen i Christianshavn. På Valby Bakke står det nya bryggeriet färdigt och kommer att få namnet Carlsberg. Tills vidare kommer familjen att bo i det gamla bryggeriet.
Iain Martin intervjuar Katja Hoyer, tysk-brittisk historiker och journalist.
Iain Martin intervjuar Alexander McCall Smith, författare till bland annat Damernas detektivbyrå.
De flesta av oss har hört talas om artificiell intelligens, AI, men få vet hur det verkligen fungerar. I företag längst ut på den högteknologiska framkanten håller det abstrakta på att förvandlas till någonting konkret: tänkande robotar.
Paris broar följer varandra längs floden Seine. Samtliga är olika eftersom de byggdes under skilda tidsåldrar och med olika tekniker som varje gång innebar nya kunskapssprång. Hur har de stått emot tidens tand?
Ett porträtt av den grekisk-spanske 1500-talskonstnären som tog sig namnet El Greco; en man känd för att kunna översätta religionens mysterier till bilder.
Vi besöker bland annat familjen som bor i 1500-talspalatset Palazzo Pisani Moretta.
Ett samtal från Stockholms bokhelg den 22 maj med Johan Sundeen, Martina Stenström och Fredrik Kärrholm.
Orkaner och superstormar har krävt tusentals människoliv över hela världen, och meteorologer som doktor Kerry Emanuel varnar att de kommer att bli allt vanligare och öka i styrka.
Rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen blev den teknologiska höjdpunkten under kalla kriget. Att först passera milstolparna - först att rymdpromenera och först att sätta foten på månen - var en del av en global maktkamp.
I programmet presenteras en målning av Caspar David Friedrich från 1822.
Professor Bettany Hughes tar sig an Bacchus, vinets och excessernas gud. Hon går på spaning både efter hans historiska rötter och roll i vår moderna värld. Och hon undersöker betydelsen av att "ge sig hän" i utvecklingen av en civilisation.
Rosenkavaljeren är kanske den opera som främst förknippas med Salzburgfestivalen. När den sattes upp år 1960 och dirigerades av Herbert von Karajan med stjärnsopranen Elisabeth Schwarzkopf i sitt livs roll blev det en legendarisk musikhändelse.
Chachapoya-kulturen i Peru blomstrade mellan år 800 och 1500 i norra Peru på över 3000 meters höjd. Ingen vet med säkerhet om Chachapoya-folkets liv uppstod i djungeln eller i bergen, men de slog sig ner i ett område som verkar omöjligt att leva i.
Kastratsången uppstod när påve Sixtus V förbjöd kvinnor att uppträda på scenen. Och kyrkan blundade för hur det gick till att hitta lämpliga ersättare.
De flesta av oss har hört talas om artificiell intelligens, AI, men få vet hur det verkligen fungerar. I företag längst ut på den högteknologiska framkanten håller det abstrakta på att förvandlas till någonting konkret: tänkande robotar.
Lär känna sex av de viktigaste romerska kejsarna och deras livsöden i denna brittiska historiedokumentär.
När romarna erövrade Storbritannien år 43 f.Kr. upptäckte de en varm källa och lät bygga ett badhus i stilenlig kolonnarkitektur. Staden Aquae Sulis grundades. Idag är de romerska baden den största turistattraktionen i Bath.
År 1837 byggdes järnvägen från St. Germain och Parisbornas liv gick in i en ny era.