En filosof och en rättsvetare diskuterar den konstgjorda intelligensens gränser och möjligheter.
Alla skriver och ingen läser? Ett samtal om vad som händer med litteraturen i det postdigitala samhället.
Ett samtal om vad som händer och vilka som hamnar utanför när allt fler tjänster blir digitala och samhället kontantlöst.
Hur blir det när man som döv behöver mer hjälp av samhället och äldrevården? Vad händer om personalen inte kan teckenspråk? Ett program om utsattheten hos äldre döva och vad samhället kan göra för att hjälpa.
Ett forskarsamtal om vad svensk politik och förvaltning kan lära sig från coronapandemin.
Den svenska folkbildningen växte fram i ett land präglat av folkrörelser och aktivt föreningsliv. I framtiden kommer behovet av att mötas och utvecklas vara minst lika stort. Men vad behöver förändras? Anna Lindman frågar två representanter från forskarvärlden.
Kyrkor och religiösa minoriteter var först ut med att organisera sig och skapa strukturer för föreningsliv. Joel Halldorf, professor i kyrkohistoria, berättar om den roll väckelserörelsen har spelat för demokratin i Sverige.
Ett blomstrande föreningsliv är något som länge varit utmärkande för Sverige och svenskarna. Hur och varför kom studieförbunden till? Och hur hänger de ihop med folkrörelserna och demokratin?
Om vi lär oss hur propaganda fungerar, vilka tekniker som används och hur den når sin målgrupp kan vi alla bli bättre på att identifiera och avkoda den propaganda vi stöter på.
Ett gott skratt kan vara förlösande även i de mest allvarliga sammanhang. Trots detta är satirens och karikatyrens uppgift inte primärt att få oss att skratta utan att tänka.
I nästan fem decennier verkade silversmideskonstnären och aktivisten Rosa Taikon. Elin Thomasson berättar om hennes liv och gärning.
Punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät grundades 2009 och fick bland annat representera Finland i Eurovision Song Contest år 2015. När bandet lade av startade medlemmarna en butik. Här har man ett galleri för outsiderkonst, men också böcker och musik.
En nyinkommen påse med begagnade kläder sätter fart på alla i Jettes syateljé. Christian försöker sätta ihop ett plankbord på ett helt nytt sätt och ska förvandla några trälådor till möbler. Om människor som arbetar med återvinning, återbruk och re-design.
Tim och Pru utforskar en av världens stora vattenvägar - Nilen. Under resan från Luxor till Assuan besöker de såväl tempel som en nubisk by, och dansar i månskenet.
Den tvååriga elefantungen Minnie anländer till sjukhuset med ett misstänkt dödligt virus och behöver läkemedelsdoser i jumbo-storlek. En elefanttjur får toppmodern vård för sin njursjukdom.
Nära möten med imponerande varelser som kan sätta skräck i kroppen och farliga möten med naturen i de översvämmade grottorna i Mexiko och på Omans kala klippor. Men vi börjar i Arktis med ett möte med världens största landrovdjur.
Om en mans kamp mot chokladjättarna och en miljardindustri som utnyttjar illegal barnarbetskraft. För tjugo år sedan skrev de största kakaoproducenterna under ett avtal om att avskaffa barnslaveri. Men ingenting har hänt.
Ett team av ingenjörer håller på med bygget av världens hittills snabbaste bil - en som kan accelerera från 0 till 1600 km/h på bara 20 sekunder. En raketdriven farkost med 20 000 hästkrafter, mer än hela startfältet i ett Formel1-lopp.
I en av Storbritanniens verkliga vildmarker har det nu blivit dags för vintern att göra sitt intåg. Kronhjortarna har fött sina kalvar och är med sitt bestånd på 20 000 för många för att maten ska räcka, och kommer jagas de närmaste månaderna.
Vi reser längs Irlands längsta flod, Shannon, genom ett smaragdgrönt landskap av böljande kullar och glittrande vatten. Längs rutten får vi veta mer om hur vikingar, munkar och kungar har satt sina spår längs denna viktiga vattenväg.
Nick närmar sig slutmålet för den 300 mil långa resan - Donaus källa i tyska Schwarzwald. På färden genom Tyskland skriver han en rap-låt med flyktingungdomar, testar en veteranbil och klättrar upp i världens högsta kyrktorn.
Alexander tar en tur till glaciären Vatnajökull innan han besöker den vulkandrabbade Hemön och umgås med busiga vitvalar.
År 1974 möts Muhammad Ali och Joe Frazier i en upphaussad returmatch och Ali får sin revansch. Men Alis comeback är inte komplett förrän han även ställts emot den respektingivande George Foreman.
President Franklin D. Roosevelts ekonomiska politik på 1930-talet skapade beredskapsarbeten åt de arbetslösa under den stora depressionen och många mindre amerikanska städer fick elektricitet. Radio, kylskåp och dammsugare blev en verklighet.
Arkitekt och hantverkare Hans Keiding åker på äventyr i Norden i en husbil. Här söker han efter våra nordiska hantverkstraditioner, den vackra nordiska naturen och den säregna nordiska folksjälen.