Under 33 dagar i covidpandemins inledning saknades information på teckenspråk på viktiga myndighetssidor. Liz Adams Lyngbäck har forskat kring hur olika grupper exkluderades språkligt i samband med pandemin.
Hur kan specialpedagoger förbereda sig inför kommande krissituationer? Forskaren Rano Zakirova Engstrand berättar om ett projekt där de undersöker hur elever i årskurs 7 till 9 med behov av särskilt stöd har mått under covidpandemin.
En filosof och en rättsvetare diskuterar den konstgjorda intelligensens gränser och möjligheter.
Världens forskare har levererat tusentals rapporter om klimatet samtidigt som tyckare sprider sina åsikter på nätet efter att ha läst en blogg. Klimatforskaren Mikael Karlsson förklarar hur vi ska tänka när vi inhämtar vår kunskap om klimatet.
Sjungande barn är en landsomfattande rörelse på initiativ av Kungliga musikaliska akademien. Målet är alla barns rätt till sin röst genom tal och sång.
Ett samtal om utbildning av stråkmusiker på de nordiska ländernas musikhögskolor. Vilka likheter och olikheter kan vi se mellan våra länder och hur ser utbildningarnas uppdrag och finansiering ut?
Upptäck sevärdheter, fantastiska platser och spännande människor runtom i Finland.
Vi besöker den norska arkitekten Einar Jarmund.
Tre berättelser om konsten att förlåta. Debra från Tasmanien blev fosterhemsplacerad som barn på grund av sitt ursprung. Kilong överlevde våldet under röda khmererna och Mary i Minneapolis förlorade sin son som mördades i unga år.
Vi reser nerför den vackra Niagarafloden och lär oss mer om den fascinerande historien och tekniken för denna gränsflod mellan Kanada och USA, innan vi anländer till de världsberömda Niagarafallen.
Nu har två tredjedelar av året gått och i södra Afrika stiger temperaturen. På grund av torkan byter lejonen jaktteknik, och växtätarna längs Luangwafloden har nått uthållighetens gräns. Samtidigt har våren nåtts i Australien.
Var tredje person uppskattas få för lite sömn och sömnsvårigheter anses idag vara ett av våra stora folkhälsoproblem. I Storbritannien går man så långt som att kalla det en nationell hälsokris.
Europas järnvägsspår och tåg spelade en central roll i Förintelsen under andra världskriget. Programledaren Chris Tarrant tar oss genom tre länder och träffar överlevare. Tillsammans reser de på samma tågresor som de gjorde under krigsåren.
Antalet kvinnor i USA:s fängelser har ökat med 800 procent sedan 1980-talet. De flesta av dem är mammor. Hur påverkas relationen till barnen under och efter tiden i fängelset - och går det att bygga upp den på nytt när fängelsetiden är slut? Vi får lära känna tre kvinnor som av olika orsaker hamn...
Tim Smit har låtit bygga världens största växthus med regnskog, Alan Dickson ritar ekovänliga hus och en butik i London odlar sina grönsaker på taket. Möt brittiska eldsjälar som arbetar för en mer hållbar värld.
På Irland träffar vi den passionerade journalisten och musikern Mark Graham som cyklar längs den enda fjorden, och Marty Mannering som restaurerar gamla cyklar och alltid letar efter nya fynd.