Kaitlin Orr och Anders Husa är i Västsverige, och första anhalten är Läckö Slott utanför Lidköping. Där träffar de trädgårdsmästaren Simon Irvine som visar dem runt i slottsträdgården som levererar alla grönsaker till slottets restaurang.
Resan genom Västsverige går vidare till Norrqvarn invid Göta kanal där Kaitlin Orr och Anders Husa får följa med på kräftfiske. Senare får de avnjuta fångsten samt flera rätter som de själva är med och lagar.
Följ med Anders Husa till några av världens mest framstående restauranger för att få en inblick i både atmosfären och i den fantastiska mat som serveras.
Färden går till Norges sydspets, Lindesnes, där världens största undervattensrestaurang, Under, har blivit verklighet. Arkitektbyrån Snøhetta har stått för formgivningen av denna unika byggnad som närmast liknar en ubåt som stiger upp mot ytan.
Under de senaste åren har förväntningarna varit höga på 2.0-versionen av Alchemist som drivs av den danska kocken Rasmus Munk. Kaitlin och Anders får en oförliknelig kulinarisk upplevelse där endast avsmakningsmeny omfattar hela femtio rätter.
Luke Henderson är brittisk kock med en bakgrund från tvåstjärniga restaurangen The Hand & Flowers som ligger utanför London och även trestjärniga restaurangen Maaemo i Oslo, Norge. Nu har han samlat sina erfarenheter och startat en egen restaurang som han brittiskt nog har döpt till The Tea Room.
Michelin restaurangen Kadeau i Danmark gick tyvärr i konkurs till följd av Corona pandemin. Men nu slår de tre vännerna upp portarna igen med nytt mod och kapital.