vidare till tv.nu

Matlagning, Resor

Tareq Taylors matresa

2021 • Sverige • Säsong 1, Avsnitt 1

Sön 17 jan 16:25 - 16:55 • reprisSVT1
Pappa Seif tar med sig bröderna Tareq och Zafer till sin hemstad Jerusalem, som de båda bröderna inte besökt sedan de var små barn. I hjärtat av gamla Jerusalem visar pappa Seif sin favoritrestaurang där det sägs att de lagar världens bästa hummus. På kvällen lagar Tareq sin pappas favoriträtt maklube - upp och ner.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Pappas gamla Jerusalem
  Matlagning, Resor, S1:A1

  Pappa Seif tar med sig bröderna Tareq och Zafer till sin hemstad Jerusalem, som de båda bröderna inte besökt sedan de var små barn. I hjärtat av gamla Jerusalem visar pappa Seif sin favoritrestaurang där det sägs att de lagar världens bästa hummus. På kvällen lagar Tareq sin pappas favoriträtt ma...

 • Avsnitt 2 - Moderna köket i Tel Aviv
  Matlagning, Resor, S1:A2

  Tareq åker till kuststaden Tel Aviv för att se hur stadens mer västerländska mat-scen skiljer sig från de arabiska restaurangköken. Zafer tar med sin dotter Sunny för att surfa, och i familjehuset i Jerusalem får Tareq hjälp av sin vän Izzeldin att laga en vegansk Bamje-gryta.

 • Avsnitt 3 - Västbanksmat i Ramallah
  Matlagning, Resor, S1:A3

  Pappa Seif tar med sig Tareq och Zafer innanför muren till Västbanken, för att besöka staden Ramallah. Tareq besöker den lokala glassfabriken som gör glass med konsistens som mozzarella och träffar den excentriske restaurangägaren Nasser som kallas för Ramallahs George Clooney.

 • Avsnitt 4 - Bröllopsmiddag och öken-mat
  Matlagning, Resor, S1:A4

  Tareq besöker tillsammans med kocken Boaz Jerusalems äldsta och största marknad, Mahne Yehuda. Familjen får en spontaninbjudan till en bröllopsmiddag i Betlehem, och besöker öknen mot gränsen till Jordandalen, där Tareq lagar arabisk campingpizza - och hamnar i konflikt med sin bror.

 • Avsnitt 5 - Havets läckerheter i Tel Aviv
  Matlagning, Resor, S1:A5

  Tareq träffar Jerusalems store mästerkock och får lära sig hemligheterna i hans restaurangkök. Hela familjen beger sig till kuststaden Tel Aviv där Zafer ivrigt vill lära sin pappa surfa medan Tareq lagar havsaborre med tahinisås i solnedgången vid havet.

 • Avsnitt 6 - Västbankens hjärta
  Matlagning, Resor, S1:A6

  Pappa Seif tar med sig Tareq till staden Nablus i hjärtat av Västbanken. De smakar det berömda bakverket Kanafi och skördar oliver tillsammans med den palestinska lantbrukaren Doha. Vid den sista familjemiddagen frågar Seif sina söner om de någonsin vill återvända till Jerusalem igen.