Ida lagar en fantastiskt god nötbar som är full av energi, perfekt att ta med i matsäcken. Dessutom bakar hon det som skulle kunna vara världens bästa brownies.
Behöver du en festlig kaka? Då kan du pröva den klassiska pavlovan. Idas version görs med hallon och passionsfrukt.
För att lära sig göra tårtdekorationer bjuder Ida in den tidigare norska mästaren Patrick Dufaud. Patrick har arbetat som konditor sedan han var 15 år och är utbildad till konditor i Frankrike.
Den stora tårtdagen är äntligen här och Ida visar dig hur man bemästrar konsten att laga en saftig citrontårta. Det blir också minitårtor fyllda med karamell och choklad.
Glass från butiken kan ju vara nog så bra men idag visar Ida hur du bakar en riktigt trevlig hemlagad glass. Hon har två favoriter som hon vill dela med sig av.
En väl använd krydda i Idas kök är vanilj, och hon föredrar att använda hela vaniljstänger. I det här avsnittet visar hon hur man gör en crème brûlée.
En vacker tårta som passar till varje tillfälle står på menyn idag. Ida visar också hur man gör perfekta macarons, vilket inte är så svårt som många verkar tro.
Om du funderar på vad du ska servera till kaffet idag så har Ida ett tips till dig: kringlor med kanel och russin, som inte bara smakar bra utan också gör sig bra på bordet.
I det här avsnittet bakar Ida en favorit, i form av en riktigt god äppelkaka.
Tacos på fredagar är oftast ett lyckat recept. Men kan det möjligen bli ännu bättre? Testa att göra som Ida och baka dina egna tortillabröd.
Christer Rødseth, som har varit med och vunnit kock-VM och som nu är kökschef på restaurangen Fjøla, kommer förbi och visar Ida hur han bakar sin förträffliga äppelkaka i portionsform.
Vi kan inte påstå att det är hälsosamt men vi kan lova att det smakar fantastiskt. Ida visar hur hon bakar smakfulla chokladbollar och extraordinära brownies.
Ida bakar norska klassiker som alltid platsar på kakfatet, bland annat den som kallas världens bästa och som utsetts till Norges nationalkaka.
Det kanske inte passar sig så bra att äta flytande kola direkt från grytan. Istället ger Ida dig möjlighet att få ut det mesta av denna himmelska blandning på annat smart sätt.
Ida får besök av Josefine Andrén från Funky Fresh Foods. Josefin ska lära Ida hur man gör raw food och det vankas nyttigt godis bestående av nötter, olja och frukt.
En helig graal inom bakvärlden är konsten att kunna baka en smördeg. Nu ska Ida lära dig hur du bakar croissanter, wienerbröd och pain au chocolat.
Ost är ett välkänt element på dessertbordet och nu har det blivit dags att baka ostkaka med bildskön marmorering. Ida visar också hur man lagar knyten fyllda med ost och skinka.
Idag förbereder Ida den perfekta frukosten. Hon bakar bland annat saftiga scones och valnötsbröd.
Alla hobbykockar som vill ta ett steg längre kan prova att göra surdegsbröd. Det är en vetenskaplig process, och för att visa vägen har Ida bjudit in en av grundarna till Open Bakery.
Det är dags för Ida att förbereda ett barnkalas och det dukas med luftiga bullar och mammas chokladkaka med barnsligt kul dekoration.