vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in
SF-Kanalen • Tor 23 maj 15:00 - 16:45repris
103
25
En berättelse om Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Om alkoholens makt, om barnets utsatthet men också om kärlek, svek, röda fanor i 70-talets Sverige och arbetarklassens bleknande ideal.

Upphovsland: Sverige

Dela
Mer drama? Kolla här...sektionspartner
Betygsätt Mig äger ingen
103
25
Från kritikerna

3.0 av 5 Kritikers samlade betyg 10 recensioner

  • Det primära för Linderborg är den villkorslösa kärleken mellan far och dotter, att de är bästis-bundisar i alla väder.

  • ...en mycket vacker och tänkvärd film. Inte minst tack vare Mikael Persbrandts insats. Det känns nästan högtidligt att se honom ta sig an sin karaktär. Lite som en subtil predikan.

  • ...den ömsinta relationen mellan Åsa och Leif – i filmen Lisa och Hasse – finns där. Det är filmens främsta styrka, det som gör den mer än sevärd.

  • ...är ett lite sorligt och samtidigt kärleksfullt vittnesmål om en knepig barndom och om en tid som flytt. Jag är rörd.

  • Bra skådespelare i alla roller. Mikael Persbrandt är mästerlig i centrum som Hasse, en stolt arbetare som är dotterns förebild och berättar för henne om drömlandet Kuba.

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer